Ekonomik projeler geliştirilecek

Kadın Haberleri —

Hemrîn Alî

Hemrîn Alî

  • Cizre İçişleri Komitesi’nin kadın yıllık toplantısını değerlendiren Hemrîn Ali, kadın asayişinin 2021 yılında başarılı işlere imza attığını ve bunu 2022 yılında da sürdüreceğini söyledi. 

Cizre İçişleri Komitesi’nin, kadın yıllık toplantısı yaklaşık 250 kadının katılımıyla gerçekleşti. Qamişlo’da düzenlenen toplantıda örgütleme, yıllık çalışmalar, sonraki yılın planlaması gibi çeşitli başlıklar ele alındı. 

Toplantının ardından konuşan Cizre İçişleri Komitesi Eş Başkan Yardımcısı Hemrîn Ali, toplantının zengin tartışmalarla geçtiğini belirtti. İç Güvenlik Güçleri-Kadın biriminin huzur ve güven ortamının tesis edilmesi için aktif bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü söyleyen Hemrîn Ali, “Kadın asayiş güçleri toplumda ortaya çıkan her türlü ahlaksızlığa karşı gerekli tedbirleri aldı. Hol Kampı’nda düzenlenen güvenlik operasyonlarında yer aldı” dedi. 

Kadınların 2022 yılında daha fazla güçlendirilmesi için çalıştıklarını dile getiren Hemrîn Ali, ekonomik projelerin geliştirileceğini ifade etti. Toplantıda önemli kararlar alındığını belirten Hemrîn Ali, kadınların fuhuş ve uyuşturucuya karşı bilinçlendirilmesi noktasında akademik eğitim devreleri düzenleyeceklerini ifade etti.

ANHA / QAMIŞLO

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.