Elini-kolunu sallayarak girdi

Kadın Haberleri —

Bir erkek öğrenci yurduna girerek öğrencileri darp etti

Bir erkek öğrenci yurduna girerek öğrencileri darp etti

  • Bingöl’de Pir Ali Kız Öğrenci Yurdu'nda yaşanan sorunlara dikkat çekmek amacıyla eylem yapan genç kadınlara dün gece elini-kolunu sallayarak yurdun 3. katına çıkan bir erkek kadın öğrencilere saldırdı. 

 

Cewlig’te (Bingöl) bulunan Pir Ali Kız Öğrenci Yurdu'nda yaşanan sorunlardan dolayı genç kadınlar ses çıkarma eylemi yaptı. Hırsızlık vb. sorunlara karşı eylem yapan kadınlar, kameraların çalışmamasının bahane edildiğini belirtti. Yaşanan sorunlara yurt yönetimi bir çözüm üretmezken, duruma tepki gösterip eylem yapan öğrencilere polis zırhlı araçla müdahale edip dağıttı. Öğrencilere polisin müdahale ettiği ve kapısında güvenliğin olduğu yurda dün gece saat 22.00'de bir erkek elini, kolunu sallayarak 3 kata kadar çıktı. Hiçbir güvenlik görevli tarafından durdurulmayan erkek, burada öğrencilere saldırdı.

Eylemleri devam eden öğrenciler bir erkeğin yurda girmesi ve saldırmasının güvenlik zafiyetinin üst noktaya erişmesi olduğunu kaydetti ve ekledi: "Bu nedenle bütün öğrenciler bahçede ses çıkarma eylemiyle ses çıkarmak istedik." 

Geçtiğimiz 1 Aralık gecesi yurtta bulunan ve soyadı öğrenilemeyen öğrencilerden Şifanur intihar etmişti. 

ETHA / BİNGÖL 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.