Emniyet müdürüne hilesi emanet edildi

Ali Bozan

Ali Bozan

  • DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, "hayali seçmen" gerekçesiyle hakkında itirazda bulundukları emniyet müdürünün, itirazlara dair tahkikatları yürüttüğünü söyledi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), 31 Mart yerel seçimleri öncesi Mersin'in Akdeniz ilçesine kaydırılan kişilere dair itirazda bulundu. DEM Parti, AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ile Akdeniz İlçe Emniyet Müdürü Ebubekir Fil’in kayıtlarının daha önce farklı bir ilçede göründüğünü, ancak yaklaşan yerel seçimler öncesi kayıtlarını Akdeniz'e aldığını da tespit etti. DEM Parti, başvurusunda söz konusu konunun araştırılmasını istedi. 

İlçe Seçim Kurulu, başvuruda yer alan isimlerin araştırılması için Emniyet'e yazı gönderdi. Emniyet'in yaptığı tahkikatta, hakkında "hayali seçmen" itirazı yapılan Ebubekir Fil'in imzası yer aldı.

Usulsüz tahkikat  

İtiraz sürecinde yer alan isimlerden DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, yaşananları değerlendirdi. Bozan, AKP’li Akdeniz Belediyesi Başkanı Mustafa Gültak’ın ilçeye “şüpheli seçmen" taşıdığı yönünde İlçe Seçim Kurulu’na yaptıkları itirazlara dair herhangi bir sonuç alamadıklarını aktardı. Seçmen kaydırılmasına dair diğer partilerin de başvurularının olduğuna dikkati çeken Bozan, itirazların hala sonuçlanmamasının yanı sıra usulüne göre tahkikatın da yapılmadığını söyledi. Bozan, itiraz başvurusu sonrası Emniyet'e “Bu kişiler, bu adreslerde oturuyor mu, oturmuyor mu?” şeklinde bir yazı yazıldığını, ancak bu seçmenlerle ilgili yerinde yapılması gereken tahkikatın masa başında yapıldığını söyledi. Bozan, “İki polis memuru, sadece bir günde 692 kişinin adresinde tahkikat yapmış görünüyor” dedi. 

Failin imzası var

Başvuruda İlçe Emniyet Müdürü Fil’in ve ailesinin başka bir ilçeden Akdeniz’e taşımasından dolayı seçmen taşıma tahkikatının jandarma ve Seçim Kurulu’nun yapması yönünde talepte bulunduklarını söyleyen Bozan, “Şimdi seçim kurullarından aldığımız sonuçlara göre, bütün yazı cevaplarında bizzat Akdeniz İlçe Emniyet Müdürü Ebubekir Fil’in imzası var. Usulsüz seçmen taşımayla ilgili bizzat itirazda bulunduğumuz kişi, aynın zamanda tahkikatı da yapıyor” diye konuştu.

MHP bile itiraz etmiş

MHP’nin 16 Ocak’ta yaptığı itirazlar arasında Akdeniz İlçe Emniyet Müdürü Fil’in de yer aldığına dikkat çeken Bozan, hem Fil hem de ailesi ile ilgili “Akdeniz’de oturuyor” şeklinde hazırlanan tahkikatı yine Fil’in imzaladığını dile getirdi. Bozan, “Biz Akdeniz İlçe Emniyet Müdür Fil ve ailesinin ‘hayali seçmen’ olduğunu ifade etmiştik, usulsüz seçmen taşıdıklarını ifade etmiştik. MHP’de bugün bizimle aynı şeyi düşünüyor ve bu konuda resmi başvuruda bulunmuş” dedi. 

Hukuki girişimlere devam

AKP’nin de İlçe Seçim Kurulu’na 17 Ocak’ta 191 kişi için itirazda bulunduğunu belirten Bozan, AKP Mersin Milletvekili Ali Kıratlı’nın Meclis’te yaptığı “DEM Parti 5 Bin 500 usulsüz seçmen taşıdı” açıklamasını da değerlendirdi. Bozan, “Bir yandan AKP İlçe Örgütü, diğer yandan Kıratlı’nın milyonlara söylediği yalan. Daha önce de ifade etmiş ve çağrıda bulunmuştuk; ya iddianı ispat et  ya da özür dile ve istifa et diye." MERSİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.