Özellikle şiddet mağduru kadınların yaşadığı bu problemin dünyada da çözülemediğini savunan İslam, şiddete maruz kalan ve öldürülme tehlikesi altında bulunan kadınların oy kullanmasıyla ilgili "Biz de çözümleyemiyoruz" dedi.
Sığınma evlerinde kalan kadınların oy kullanma işlemi sırasında isimlerinin kütüğe geçtiğini ifade eden Bakan İslam, "Hakkında koruma tedbiri alınan kadınlarımızın nerede yaşadıklarının belli olmaması gerekiyor. Yerlerinin gizli olması gerekiyor. Oy vermeleri teşebbüsünde bulunduğumuz takdirde bir defa kütükte isimleri geçiyor. Adresleri belirleniyor, can güvenlikleri tehdit altına girmiş oluyor. Onun için maalesef onların oy kullanması için herhangi bir girişimde bulunamıyoruz. Yani bu dünyada çözümlenebilmiş değil. Biz de çözümleyemiyoruz" diye konuştu.

Morçatı çözüm önermişti

Mor Çatı Kadın Sığınma Vakfı gönüllüleri ise, koruma altındaki kadınların oy kullanamamasının "hak ihlali" olduğunu ifade etmiş, sığınma evlerindeki kadınların seçme hakkını, kimlikleri ifşa edilmeden de güvenlik içerisinde kullanabilmelerini sağlayacak yasal düzenlemelerin yapılabileceğini söylemiş ve bu amaçla bir imza kampanyası başlatmıştı.

ANKARA