Endonezya Kainat Güzelleri’ne ‘vücut kontrolü’ tacizi

Kadın Haberleri —

Miss Universe (Kainat Güzeli) güzellik yarışması

Miss Universe (Kainat Güzeli) güzellik yarışması

  • Endonezya'da birden fazla Miss Universe (Kainat Güzeli) güzellik yarışması katılımcısı organizatörleri cinsel istismarla suçlayarak polise şikayette bulundu. Kadınlardan birinin avukatının açıklamasına göre, organizatörler yarışmacı kadınlardan 3 Ağustos'ta yapılan finallerden iki gün önce kendilerinden "vücut kontrolü" adı altında soyunmalarını istendi ve fotoğraflarını çekti.

Endonezya'da birden fazla Miss Universe (Kainat Güzeli) güzellik yarışması katılımcısı organizatörleri cinsel istismarla suçlayarak polise şikayette bulundu. Kadınlardan birinin avukatının açıklamasına göre, organizatörler yarışmacı kadınlardan 3 Ağustos'ta yapılan finallerden iki gün önce kendilerinden "vücut kontrolü" adı altında soyunmalarını istendi ve fotoğraflarını çekti.

Organizatörlerin kadınlara "vücutlarındaki yara izlerini, selülitleri veya dövmeleri incelemeleri" gerektiğini söylediği iddia edildi.

Başkent Cakarta'daki polis, daha fazla soruşturma yapacaklarını belirten bir açıklama yaptı. Miss Universe Indonesia Organizasyonu'nun direktörü Poppy Capella yaptığı açıklamada iddiaları araştıracaklarını söylerken, küresel Miss Universe Organizasyonu da konuyu incelediğini ve cinsel uygunsuzluk iddialarını "çok ciddiye" aldıklarını söyledi. ENDONEZYA

 

*****

Paris / Foto:AFP

Bir erkek evli olduğu kadını 12 yıl alıkoydu

Fransa’da 55 yaşındaki bir erkek evli olduğu kadını 12 yıl alıkoydu. Erkek gözaltına alınırken, Fransız polisi ise kadının 2011'den bu yana bir odada kilitli tutulduğunu bildirdi.

Kilitli odada çıplak halde bulunan kadının saçlarının kazınmış olduğunu ve vücudunda birden fazla yerde yara bulunduğunu aktaran polis kaynağı, kadına işkence yapıldığını aktardı. 53 yaşındaki kadının, polisi arayıp şikayette bulunduğu bildirildi. Eşinin kanser hastası olduğunu söyleyen 55 yaşındaki erkek ise iddiaları yalanlayarak, kadının bakımını üstlendiğini ileri sürdü.

AFP'ye konuşan savcı Olivier Glady, ismi açıklanmayan kadının sağlık durumunun iyi olmadığını söyledi. Ancak Glady, daha sonra düzenlenen basın toplantısında kamuoyuna yansıyan haberlerin aksine, ilk incelemelerde kırık veya morluk tespit edilmediğini bildirdi. Kadının alıkonulduğunu belirten polis, Almanya sınırına yakın Forbach kentindeki dairenin odalarının metal telle kapatıldığını söyledi. Savcı ise, bu düzeneğin 'kedileri evin içerisinde tutmak için kurulmuş olabileceğini' kaydetti. PARİS

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.