Erdoğan, Arjantin dönüşü uçakta gazetecilere çeşitli konularda açıklamalar yaptı, sorularını yanıtladı. Türk medyasında dün yer alan haberlere göre Erdoğan, yerel seçim hazırlıklarının son hızla devam ettiğini belirterek, şunları söyledi: "81 ilde yaptırdığımız anketlere göre Güneydoğu’da da durumumuz çok iyi. BDP yüzde 35 AK Parti yüzde 55 gözüküyor. Çözüm süreci öncesinde yüzde 35’e kadar inmişti AK Parti’nin oyları.


Mesajlar dağa geç ulaşıyor

Tabii, bu durumdan rahatsız olanlar var. En son dağ ve parti birbiriyle çelişen açıklamalar yaptı. İyi polis kötü polisi oynuyorlar sanki... Partinin açıklamaları İmralı ile uyumlu. Sanırım mesajlar dağa geç ulaşıyor. Ya da acele ediyorlar. Bizden, dört partinin uzlaşmadığı hususlarda yasa çıkarmamızı istiyorlar. Diğer partilerin kabul etmediğini bize fatura etmeye çalışıyorlar. Bizim Akil İnsanlar’ın raporları doğrultusunda reform paketi çalışmalarımız devam ediyor.

KCK örneğinden tehdit

Çözüm sürecinde çok ciddi sıkıntı olacağına pek ihtimal vermiyorum. En önemlisi de halk sürecin devamını istiyor. Çoluk çocuk ve hastalar çekildi. Dinamik unsurlar hâlâ çekilmedi. Bazı şehirlerde örgütün kendince ‘asayiş’ birimleri oluşturduğu iddiası gerçek ama bir kısım medya tarafından abartılıyor bunlar. Örgüte bazı katılımlar olduğu da doğru ama bunun da propagandasını yapıyorlar. Belki yerel seçimler öncesi bu devreyi geçiş süreci gibi kullanmak istiyorlar. KCK da bu şekilde çıkmıştı. Sonrasında yargı devreye girdi."

Bekir Bozdağ da konuştu
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da KCK'nin geri çekilmeyi durdurduğu açıklamasına tehditle karşılık verdi. A Haber televizyonunun canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Bozdağ, KCK’nin gerilla güçlerinin geri çekilmesini durdurmasına ilişkin şunları söyledi: “Örgütü muhatap alarak konuşmak doğru değil. Terör örgütü ne yapacaksa kendi bileceği bir iştir. Ama Türkiye, kendi yapması gerekenleri yapacaktır. Türkiye, kendi yapması gerekenler içerisinde her türlü alternatife dönük tedbirlerini her zaman almıştır, bundan sonra da almaya devam edecektir. Biz, bu konuda terör bitene kadar çalışmalarımızı, mücadelemizi sürdüreceğiz."