Erdoğan Sisi’nin ayağına gitti

Dünya Haberleri —

Sisi - Erdoğan

Sisi - Erdoğan

  • Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Katil”, “darbeci” ve “asla görüşmem” dediği Mısır Devlet Başkanı Abdulfettah es-Sisi ile görüşmek için Mısır’a gitti.

Birleşik Arap Emirliklerinde (BAE) Türk ekonomisine nakit arayışında olan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, buradan özel uçak ile Mısır'a gitti. Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile görüşecek olan Erdoğan’a, Türk bakanlar Hakan Fidan, Mehmet Şimşek, Yaşar Güler, Fahrettin Koca, Mehmet Fatih Kacır da eşlik ediyor. Erdoğan’ın bu ziyareti, 2013 yılından sonra gerçekleşen ilk üst düzey ziyaret olma özelliği taşıyor. 

Kürt düşmanı politikalar ile çıkmaza giren Türkiye ekonomisi Erdoğan’a  “asla görüşmem” dediği Sisi’ye yönelik söylemlerde ve Mısır’a dönük izlenen politikalarda geri adım attırdı. İhvan-ı Muslimi’nin Mısır ayağı olan Özgürlük ve Adalet Partisinin 8 aylık iktidarına bir askeri darbe ile son veren o dönemin Genelkurmay Başkanı Abdulfettah es-Sisi Arap Baharı’nın ülkesine girişini engellemişti. İdeolojik bağlaşığı Musri’ye yapılan askeri darbeye sert tepkiyi gösteren Erdoğan, Mısır Devlet Başkanı Abdulfettah es-Sisi’yi defalarca “katil" ve "darbeci" ifadeleri ile hedef aldı. Hamasi nutuklarında “bu can bu bedende olduğu sürece asla görüşmem” diyen Erdoğan, Mısır Devlet Başkanı ile görüşmek için Mısır’a gitti. 

Erdoğan ve Sisi ile heyetler arasında yapılacak görüşmelerin gündeminde Gazze’de süren kriz, saldırıların sonlandırılması için atılacak adımlar ve buraya gidecek olan insani yardımların yanı sıra iki ülke arasında ilişkiler ve ticaret hacminin geliştirilmesi gibi başlıklar yer alacak. KAHİRE

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.