Eşbaşkan Sancar Hatay'daydı

Mithat Sancar / Hatay

Mithat Sancar / Hatay

  • Bayram vesilesiyle deprem bölgesine giden HDP Eşbaşkanı Mithat Sancar, "Kaybettiğimiz canların, yıkılan kentlerin, hala bir mezar taşı bile olmayan kayıpların hesabını sormak için hep birlikte geliyoruz. Bu iktidardan hesap sormak için önümüzde tarihi bir fırsat var" dedi.

Samandağ'da halk buluşmasında konuşan HDP Eşbaşkanı Mithat Sancar, değişimin adresinin Yeşil Sol Parti olduğuna işaret ederek, iktidarı göndermek ve bu düzeni değiştirmek için Yeşil Sol Parti'nin güçlü temsiliyetinin önemini anlattı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Mithat Sancar, depremlerde en çok yıkımın yaşandığı Hatay'ı, Ramazan Bayramı dolayısıyla ziyaret etti. Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eşbaşkanı Canan Yüce, HDP Eşbaşkan Yardımcısı Tülay Hatimoğulları ve Yeşil Sol Parti milletvekili adayları da Sancar'a eşlik etti. Partililer, Samandağ'ın Meydan Mahallesi'nde halk buluşmasına katıldı. 

SYKP Eşbaşkanı Canan Yüce, bayramın acı ve hüzün yüklü olduğunu belirtti. Depremlerden sonra yıkılan Hatay'ı yeniden inşa edeceklerini belirten Yüce, AKP-MHP iktidarının bu halkın başına gelmiş "en büyük felaket" olduğunu söyledi. Yüce, "Bu depremde bizi yanlız bıraktılar, ölüme terk ettiler. Bizim vergilerimizi ve paralarımızı sermayeye, kendi yandaşlarına harcadılar. Bizlere parayla çadır sattılar. Biz bunları elbette unutmayacağız. Acımızı da öfkemizi de cebimize koyarak, bu seçime gideceğiz" dedi.

Tülay Hatimoğulları, kitleye Arapça seslendi. Hatimoğulları, Yeşil Sol Parti'in Hatay milletvekili adaylarını Meclis'e taşıyacakları söyledi.

HDP Eşbaşkanı Mithat Sancar ise şöyle konuştu: "Sevgili Meydan halkı, sevgili Samandağlılar, Bugün bayram. Bayramlaşmak için gelmek isterdik ama bayramlar neşe, sevinç günleriyken bizler burada kederi ve acıyı yaşıyoruz. Acımız taze, kederimiz derin. Büyük deprem yaşadık ama bu depremi felakete dönüştüren iktidardır. Bu iktidar depremin sonuçlarından sorumludur. Kurdukları rant ekonomisi ve sömürü düzeniyle şehirlerimizi birer enkaz yığınına çevirdiler. Depremden sonra ulaşmayan yardımlar, kurtarma müdahale ekipleri, can kayıplarımız kat ve kat artırdı. Sorumlusu bu iktidardır.

Bir daha acılar yaşanmasın diye

Yasımız var, yasımızı tutacağız ama aynı zamanda yasımızı umuda dönüştüreceğiz, umudun kaynağı yapacağız acılarımızı. Acılarımızdan umut yaratalım ki bir daha bu acılar asla yaşanmasın. İşte sizde gördüğüm budur. Kaybettiğimiz canların, yıkılan kentlerin, hala bir mezar taşı bile olmayan kayıpların hesabını sormak için hep birlikte geliyoruz. Bu iktidardan hesap sormak için önümüzde tarihi bir fırsat var. Bu hesap sormak, ölülerimize karşı görevimiz, burada acı çeken milyonlara karşı sorumluluğumuzdur. Bu iktidarı hep birlikte göndereceğiz, gönderdikten sonra da mutlaka bütün bu yolsuzluk düzeninin, rant ekonomisinin, savaş politikalarının, yıkım zihniyetinin hesap vermesini sağlayacağız.

Pişkin pişkin geziyorlar

Meydanlarda pişkin pişkin geziyorlar sorumluların hepsi, sanki hiçbir şey olmamış, kendi suçları yokmuş gibi meydanlarda vaatlerde bulunuyor, çürük temeller atıyor. İşte bu iktidarın belki de en göze çarpan özellikleri, yüzsüzlük, pişkinlik. Bu iktidarı hep birlikte göndereceğiz, bu düzeni de değiştireceğiz. Devrimci ve demokrat mücadelenin en özel şehirlerinden biri Samandağ ve Antakya, Yeşil Sol Parti sana emanettir. Bizler Meclis’e en güçlü şekilde girmeliyiz. Oylarımız Yeşil Sol’a, değişimin adresine, demokratik dönüşümün güvencesine, barışın kurucu aktörüne gelsin."

Sancar ve beraberindekiler, Hatay'daki temaslarına devam etti. HATAY

 

*****

Pazarcık'ı fırtına vurdu

Bazarcix’ta meydana gelen fırtına nedeniyle iki yurttaş yaşamını yitirdi, en az 150 kişi de yaralandı.

Depremin merkez üssü olan ve büyük bir yıkımın yaşandığın Bazarcix (Pazarcık) ilçesinde önceki gün öğlen saatlerinde başlayan şiddetli yağış sonrası  fırtına ve hortum meydana geldi. Cengiz Topel Mahallesi'nde bulunan depremzedelerin yaşadığı çadır ve konteyner kent tamamen kullanılamaz hale geldi. Edinilen son bilgilere; iki yurttaş yaşamını yitirdi. 46 kişi ağır yaralanarak hastaneye götürüldü. En az 150 kişi de hafif yaralandı. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.