EŞİK: Yasaklar çağdışı

Kadın Haberleri —

.

.

  • Türkiye’de kültür sanat etkinliklerinin ve kadın sanatçıların konserlerinin yasaklanmasını çağdışı olarak  değerlendiren EŞİK yaptığı yazılı açıklamada, “Sanatçılarımıza ve sanatlarını icra etme özgürlüklerine sahip çıkıyoruz” dedi.

Eşitlik İçin Kadın Platformu (EŞİK), kadın sanatçılara ve kültür sanat etkinliklerine getirilen yasaklara yazılı bir açıklamayla tepki gösterdi. EŞİK, “Sanatçılara yönelik saldırılarla halkın istediği müziği dinleme ve dilediği etkinliğe katılma hakkı elinden alma hedeflenmiştir” dedi.

Kıyafetlerinden dolayı konserleri iptal edildi

Sezen Aksu’ya yönelik Türk Cumhurbaşkan’ın saldırısını da hatırlatan EŞİK açıklamasında şunları kaydetti: “Şarkı sözlerini bahane ederek Sezen Aksu’yu eleştiren zihniyet, yakın zamanda kıyafetleri üzerinden kamuoyu önünde Hande Yener, Aleyna Tilki ve Gülşen’i de taciz etmiş, sadece kadın olduğu için Ece Seçkin’in Düzce’de vereceği konseri iptal etmişti.“ 

Yasakları kabul etmiyoruz

Melek Mosso ve Aynur Doğan konserinin iptaline dikkat çeken EŞİK, “Etkinlikleri düzenleyen belediyelerin 'halkın inanç ve gelenekleriyle uyuşmayan' sanatçıların konser ve etkinlik programlarında yer almaması yönünde taciz ve baskı uygulayan birtakım marjinal grupların tercihlerini bütün bir halka empoze etme çabasına alet olan kurum ve yetkililere sesleniyoruz: Sistematik bir hal alan bu çağdışı kısıtlama ve yasakları kabul etmiyoruz” diye belirtti.

Özgürlüklere sahip çıkıyoruz

Sanatçıların sanatlarını icra etme özgürlüğüne sahip çıktılarını açıklayan EŞİK devamla şöyle dedi: “Bu ülkede sanatçıların özellikle de kadın sanatçıların mesleklerini diledikleri gibi icra etmelerine engel olmanıza izin vermeyeceğiz. EŞİK olarak sanatçılarımıza ve sanatlarını icra etme özgürlüklerine sahip çıkıyoruz. Eşitlik, özgürlük ve güven içinde yaşama hakkımızı, çalışma hakkımızı, kıyafet ve seyahat özgürlüğümüzü savunuyoruz."

İZMİR

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.