Essen kentinde yaşayan Kürtler de, Kürt-Alman Dostluk Derneği’ndeki iftar yemeğinde biraraya geldi. Dernek yönetimi tarafından verilen iftar yemeğine, Kürdistan İslam Toplumu (CİK) Başkanı Mele Şafi, Almanya Kürt Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Gedik ve çok sayıda Kürdistanlı katıldı.
Burada konuşan YEK-KOM Temsilcisi İhsan Gedik, Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diledi. Gedik, ülkede yürütülen kimlik kampanyasının desteklenmesini istedi. CİK Başkanı Mele Şafi ise, İran,Türkiye ve Suriye devletlerini Kürtlere karşı uyguladıkları baskı ve saldırılardan dolayı kınadı. İslamda zulme ve haksızlığa yer olmadığını belirten Mele Şafi, “Egemen devletler, dini kendi çıkarları için kullanıyorlar, ikiyüzlülük yapıyorlar” dedi. Daha sonra okunan mevlit ve dualarla iftar açıldı. İftar yemeği, kılınan teravih namazı ardından sona erdi.
ABDURRAHMAN KARATAŞ/STUTTGART - İSMET GELEÇ/ESSEN
Heilbronn’da Mevlit
Almanya’nın Heilbronn kentinde Özgürlük Mücadelesi’nde yaşamını yitirenler için mevlit verildi.
Önceki gün Heilbronn Kürt Kültür Derneği’nde Özgürlük Mücadelesi’nde yaşamını yitirenler için verilen mevlid, Heilbronn Bölge Meclisi tarafından organize edildi. Mevlide Kürdistan İslam Toplumu (CİK) Temsilcisi Sofi Sabri, Almanya Kürt Dernekleri Federasyonu (YEK-KOM) Başkan Yardımcısı Bahattin Doğan ve çok sayıda Kürdistanlı katıldı.
Etkinlikte konuşan Bahattin Doğan, “Özgürlük Mücadelesi’nde yaşamını yitirenleri anmak, bıraktıkları mirasa sahip çıkmak en kutsal görevlerimizin başında gelir” dedi. Doğan, yürütülen kimlik kampanyasına herkesin sahip çıkması çağrısında bulundu. Konuşmanın ardından CİK temsilcisi Sofi Sabri’nin okuduğu Kürtçe mevlidin ardından iftar yemeği yenildi.
SAİT ÖZTÜRK/HEİLBRONN