Türkiye'de bir haftadır temaslarda bulunan EUTCC heyeti, “Bir hafta boyunca heyet ülkedeki insan hakları ihlallerine tanıklık etmiş ve raporlamıştır" dedi.

Avrupa Birliği Türkiye Yurttaş Komisyonu (EUTCC), tarafından organize edilen ve aralarında Avrupa Parlamentosu (AP) üyeleri, Avrupa Konseyi (AK) üyeleri, gazeteci ve yazarların da olduğu uluslararası heyet, bir haftalık Amed ve İstanbul gezilerini tamamladı. Heyet, gözlemlerine dair HDP İstanbul il binasında basın toplantısı gerçekleştirdi. 

Heyet adına ortak basın metnini okuyan Cambirigde Üniversitesi'nden Dr. Thomas Miley, "Delegasyon, Türkiye Adalet Bakanlığı'na başvurarak Öcalan ile görüşmek istemiş ancak bakanlık bu talebe cevap vermemiştir. Heyet Demirtaş'ı da ziyaret etme girişiminde, bu talepte reddedilmiştir. Bir hafta boyunca heyet ülkedeki insan hakları ihlallerine tanıklık etmiş ve raporlamıştır" dedi. 

Bir haftalık izlenimlerine dair bir rapor hazırlayacaklarını ve uluslararası kurumlara sunacaklarını vurgulayan Miley, CPT ile görüşmek ve Türkiye konusunda harekete geçirmek için Strasbourg'a gitmeyi planlayacaklarını aktardı.


DİHABER / İSTANBUL