Ev baskınında ölüm tehdidi

Ev baskınları

Ev baskınları

  • Ankara’daki ev baskınlarında gözaltın alınan 19 kişi arasında oğlu da bulunan Ethem Ozğan, polislerce darp ve ölümle tehdit edildiklerini söyledi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen  soruşturmada 19 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, “PKK/KCK içerisinde ve örgütün talimatıyla faaliyet yürüttükleri, gençlik yapılanması içerisinde Demokratik Öğrenci Meclisi altında eylem ve faaliyetlerde bulunduğu tespit edilen 19 şüphelinin gözaltına alınması kararlaştırıldı” denildi. Soruşturma kapsamında dün sabah saatlerinde birçok eve baskın düzenlendi. Polis baskınlarında gözaltına alınalar ismi öğrenilenler şunlar: Nujin Altunkılıç, Ümit Bozan, Busenur Öztürk, Abdulkadir Barkın, Helin Kaya, Diyar Hatip Bilen, Lokman Sefkan Ozğan ve Muhammede Okay.

Ev baskınında gözaltına alınanlar arasında yer alan Lokman Sevkan Ozğan’ın ailesi, polislerce darp ve tehdit edildiklerini akardı. Babası Ethem Ozğan, ev baskını sırasında yaşananları şöyle anlattı: “Polisler sabah saat 06.00’da kapımızı kırarak zorla eve girdi. Eve girer girmez hepimizi yere yatırarak, kafamıza silah dayadılar. Hakaret ve küfürler savurdular. Ölümle tehdit ettiler. Bize, ‘Sizin ne işiniz var burada, bir daha gelirsek sizi vurmak için geleceğiz’ dediler. Daha sonra çocuğumuzu alıp götürdüler.

Zorla tutanak imzalattılar

Tutanak tutup bir şey olmamış gibi bize zorla imzalattılar. Zorla videoya çekip burada bir şey olmadığını bize söylettirdiler. Bu faşizan bir yaklaşım, düşmanca bir yaklaşım. Bize hakaret ettiler.” ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.