Evin Cezaevi'nden işkence görüntüleri

Dünya Haberleri —

Evin Cezaevi'nde işkence

Evin Cezaevi'nde işkence

  • Kendisini ”Ali'nin Adaleti" olarak adlandıran bir hacker grubu Tahran’ın işkenceleriyle bilinen Evin Cezaevi'nin kamera sistemini hackledi, mahkumlara uygulanan şiddet görüntülerini medyaya servis etti. İran, görüntülerin gerçek olduğunu kabul etti ve özür diledi.

 

İran cezaevlerinde mahkumlara kötü muammele, işkence, darp, infaz sık sık gündeme gelse de ilk kez somut görüntüler basına yansıdı. Kendisini  ”Ali'nin Adaleti" olarak adlandıran bir hacker ekibi Tahran’ın işkenceleriyle bilinen Evin Cezaevi’nin kamera sistemini hackledi, görüntüleri medyaya servis etti. Ele geçirilen kamera kayıtlarında, cezaevi koşulları ve mahkumlara yapılan işkence görülüyor. Hacker gurubu Associated Press’e (AP) gönderdiği mailde “Dünyanın tüm siyasi mahkumlarının özgürlüğü için sesimizin duyulmasını istiyoruz” diye belirtti.

Görüntülerin basına yansıması ardından bir açıklama yapan İran Cezaevleri Kurumu Başkanı Muhammed Mehdi Hac Muhammedi, Evin cezaevinde yaşanan işkencelere ait görüntülerin gerçek olduğunu doğruladı ve  "Bu tür olayların yeniden yaşanmaması için suçlular hakkında soruşturma başlatılacağını ve yargılanacaklarını” belirtti. Muhammedi, görüntüler için özür diledi.

İran’da özellikle siyasi mahkumların yerleştirildiği ve insanlık dışı uygulamalarıyla bilinen Evin Cezaevi, Kürtlerin de yakından bildiği, çok sayıda Kürt aktivistin esir tutulduğu bir cezaevi.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.