Failleri tutuklamak için başka ne lazım?

Kadın Haberleri —

S.A

S.A

  • Babasından ve eşinden sistematik şiddet gören S. A. çocuğunu tecavüzcü A.Ö’den korumak için doğduğu toprakları terk ediyor.  S.A. “Sadece adalet istiyorum” diyor.

DİREN YURTSEVER /MA

İstanbul’da, 40 yaşındaki S.A.’nın yaşadıkları kadına ve çocuklara karşı işlenen suçlardaki cezasızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.

Sistematik şiddet gördü

Çocukluğunda babasının sistematik şiddet maruz kalan S.A, evlendiğinde de eşinin şiddetine uğradı. Kesici aletle eşinin saldırısına maruz kalan S.A ağır yaralandı. Eşi bir süre tutulup serbest bırakıldı. S.A boşandığında çocuğu altı aylıktı.

8 yıl boyunca çocuğuyla hayata tutanan S.A’nın çocuğuna komşusu A.Ö tecavüz etti. 

Geç kalsaydı oğlu ölecekti

Çocuğunu komşusunun evinde elleri bağlı ve işkence edilmiş halde bulan anne S.A, “Biraz daha geç kalsaydım oğlumu yok edeceklerdi” dedi.

2013 yılında yaşanan olay hakkında polise ihbarda bulunan S.A “Ancak polis olay yerine gelmedi” dedi. Çocuğunu Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’ne götüren S.A buradaki doktorun rapor vermediğini ve bu doktorun halen görevde olduğunu dile getir. Bunun üzerine Yeni Bosna Adli Tıp Kurumu’na giden S.A  şunları kaydetti: “Buradaki doktor, çocuğumu muayene ettikten sonra cinsel istismara uğradığına dair rapor verdi. Çapa Tıp Fakültesi’ne sevk etti. Burada çocuğumun cinsel saldırıya uğradığı ve psikolojisinin bozulduğuna dair rapor verdiler.”
Savcının ve polisin olayı görmezden geldiğini belirten S.A iki aylık mücadeleden sonra dava açabilmiş. 

‘Canını almaya geldim’ dedi

Bugün yargı sürecinin hala devam ettiğini belirten S.A., çocuğunun 2021 Mayıs’ında yolda faille karşılaştığını, failin çocuğuna “Tecavüz ettim, şimdi canını almaya geldim” diyerek bıçakladığını söyledi. Görgü tanıkları var, kamera görüntülerine rağmen failin tutuklanmadığını kaydeden S. A, “Benim çocuğum bu ülkeye fazla mı? Neden oğlumun yaşamına kast eden bu kişiyi tutuklamıyorlar?” diye isyan etti.  

Sesini kimse duymadı

Failden ölüm tehditleri aldıklarını dile getiren S.A şöyle devam etti: “Diğer acılar unutulur ama evlat acısı başka. Çocuğuma zarar gelmesin diye İstanbul’dan taşınacağım. Eşyalarımı toparladım, işi de bıraktım. Koruma kararı verildi ama uygulamada yok. İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ile görüşmek istedim görüştürmediler.  Sesimi kimse duymadı. Valilik de olmak üzere birçok yere başvurdum. Ama kimse beni dinlemedi bile” dedi.

Doğduğu toprakları terk ediyor

“Sadece adalet istiyorum” diyen S.A, “Bir çocuğu, bir kadını koruyamıyorlar mı?” diye sordu. “Tecavüzcülere ve kadına şiddet uygulayanlara af yasası çıkmasın” çağrısında bulunan S.A , doğduğu toprakları terk etmek zorunda kaldığını söyledi. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.