Faşizme kaybettireceğiz

  • Mêrdîn’de temaslarda bulunan HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, “Şimdi kaybettirme zamanıdır. 28 Mayıs’ta faşizm kaybedecek” dedi.

 

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi için birçok merkezde çalışmalar yürüten DTK, Yeşil Sol Parti, HDP milletvekilleri ve yöneticileri, halkı sandığa davet etti. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Pervin Buldan, beraberinde Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Amed Milletvekili Mehmet Kamaç ve Mêrdîn milletvekillerinin katılımıyla Mêrdîn'de iki gün sürecek olan halk buluşmalarını gerçekleştiriyor. Halk buluşmalarının ilk merkezi olan Savur ilçesinde Ewîna köyünde Buldan ve beraberindeki heyet, yüzlerce kişi tarafından alkış ve zılgıtlar eşliğinde karşılandı. Buldan, halka 14 Mayıs’taki duruşlarından dolayı teşekkür ederek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Halkımızın iradesini ve kararlılığını bir kere daha göstereceğine yürekten inanıyorum. Halkımız takdire şayan bir mücadeleyle her türlü oyuna, hileye, baskıya, şiddete rağmen iradesine oy vermiş ve kendi iradesini belirlemiştir. AKP-MHP ittifakı her yerde Yeşil Sol’un kaybetmesi, Yeşil Sol’un siyaset dışı kalması, Yeşil Sol’un Meclis'e girmemesi için her türlü çabayı sarf etti ama sonuç alamadı, çünkü halkımız izin vermedi. Eğer Erdoğan kazanamamışsa bu sizin kararlılığınızın göstergesidir, bu sizin başarınızdır. Faşizmi durdurduk ama şimdi kaybettirme zamanıdır. 28 Mayıs'ta Erdoğan'a kaybettirmek bir kez daha bizlerin görev ve sorumluluğudur. Bu seçim yarınlarımızı belirlemem seçimidir. Herkesten ricamız şudur; lütfen gidin oyunuzu kullanın, sandıklara sahip çıkın ve Erdoğan’ı hep birlikte gönderelim.” 

14 Mayıs’ta Yeşil Sol Parti olarak istedikleri sonucu alamadıklarını kaydeden Buldan, 28 Mayıs’tan sonra eksikliklerinin ve yanlışlarının özeleştirisini yapacaklarını söyledi. Buldan, “Halkımıza söz veriyoruz; bütün bunları masaya yatırıp değerlendireceğiz. Halkımızın almış olduğu kararlara saygı duyacağız. Şu an yapmamız gereken tek şey 28 Mayıs tarihine odaklanmak ve bir seferberlik ruhuyla seçimlere hazırlanmak, Erdoğan’ı göndermek olacak” şeklinde konuştu.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk ve beraberindeki heyet ise seçim çalışmaları kapsamında Wan’ın Rêya Armûşê ilçesinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. 

Agiri milletvekilleri Sırrı Sakık, Necla Demir ve Heval Bozdağ da Agirî merkez, Dûtax ve Bazid’de halkı ikinci turda sandığa davet etti. 

Erdexan’da ise Yeşil Sol Parti Wan Milletvekili Zülküf Uçar ve beraberindekiler kent merkezinde esnafları ziyaret ederek, ikinci tur için oy vermeye çağırdı.   MARDİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.