Faturalar ‘Soygun Var'a

Soygun Var

Soygun Var

  • Bingöl’de yüksek elektrik faturalarına tepki amaçlı “Soygun Var” yazısının asıldığı dükkanın camı, farklı esnafların faturalarını astığı yer haline geldi. 

Bingöl'de berber dükkanı işleten Sadim Balat ve Erhan Bayantemur adlı kuzenler, yeni zamlarla birlikte elektrik faturalarının 300 TL'den bin 50 TL'ye yükselmesine tepki göstermek amacıyla bir süre önce iş yerlerinin camına "Soygun Var! TEDAŞ zulmüne hayır" yazısı astı. Mezopotamya Ajansı'nın yaptığı haber sonrası kentteki diğer esnaflar da yüksek faturalarını kuzenlere ait dükkanın iş yerine asmaya başladı. Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ) Genel Müdürlüğü de kuzenleri arayarak, bölgede yetkinin Aksa Fırat Elektrik olduğunu kaydetti. Kuzenler, bunun üzerine cama astıkları yazıda, “Soygun Var. Fırat Aksa Zulmüne Hayır” şeklinde düzeltmeye gitti. 

 

Hopalılar faturaları yaktı

Artvin’in Hopa ilçesinde yurttaşlar, son dönemde yaşanan zamlara ve hayat pahalılığına karşı Hopa Meydanı’nda açıklama yaptı. Karadeniz Caddesi'nde toplanan kitle, meydana kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Açıklamaya, HDP ile Halkevleri üyeleri ve çok sayıda yurttaş katıldı. Halkevleri Hopa Yöneticisi Kamil Ustabaş, “Aşımıza, ekmeğimize göz koyanlara karşı artık yeter” dedi. Bugünün dünden daha zorlu geçtiğini aktaran Ustabaş, “Evlerinize gelen elektrik faturalarının daha fazlası Şubat ayında gelecek. Faturalar iki katı geldiğinde her şey için çok geç olacak. Elektriğe yüzde 125 zam yapanlar televizyona çıkıp şov yapıyorlar” dedi. Devletin Kolin, Cengiz, Aksa, Sabancı gibi gruplara 34 kuruşa elektrik verdiğine dikkat çeken Ustabaş, bu grupların aynı elektriği halka 135 kuruşa verdiğini vurguladı. Açıklama serbest halk kürsüsünün ardından yurttaşların, yüksek oranda gelen faturaları yakmasıyla son buldu.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.