Festival gerillaya adandı

Yurt Dışı Haberleri —

1. Paris Kürt Kültür Festivali

1. Paris Kürt Kültür Festivali

  • Görkemli bir konserle kapanış yapan 1. Paris Kürt Kültür Festivali, gerillaya adandı. Festival kapsamında dengbêj divanı, tiyatro gösterimleri, resim ve fotoğraf sergisi, çocuk atölyesi, sokak şenliği, yemek tanıtımı gibi etkinlikler organize edildi.

SELMA AKKAYA/PARİS

Görkemli bir konserle kapanış yapan 1. Paris Kürt Kültür Festivali, gerillaya adandı. 28 Mayıs Cumartesi günü, Gaveau Konser Salonu’nda yapılan konserde Ayfer Düzdaş, Diyar Mehrovi, Farqin Azad ve Şivan Perver sahne aldı.

Festival kapsamında Paris Demokratik Kürt Toplum Merkezi binasına Kürdistan’ın maket versiyonu kurulurken, dengbêj divanı, tiyatro gösterimleri, resim ve fotoğraf sergisi, çocuk atölyesi, sokak şenliği, yemek tanıtımı gibi etkinlikler organize edildi.

Final konserinin ilk konuğu Diyar Mehrovi oldu. Botanlı genç sanatçı, Botan yöresine ait parçalarla konser salonunu coştururken, ardından yıllardır müzik faaliyetlerini Amed ve devamında Paris’te sürdüren Farqin Azad sahne aldı.

Final konserinin kadın sanatçısı ise Koçgiri geleneğinden olan Ayfer Düzdaş oldu. Düzdaş şarkıları ile konser salonunda büyük ilgi görürken, Düzdaş’tan sonra Şiyar Perver sahne aldı.

Konser bitiminde festival komitesi sahneye çıkarak halkı selamladı. CDK-F Dışilişkiler Sözcüsü Agit Polat, festivali sahiplenen, katılım sağlayan tüm halkın bu festivalde emeği olduğunu vurgularken, özellikle gençlere seslenerek, Fransa’da büyüyen yeni nesillerin kendi kültürleri etrafında buluşmalarının önemine vurgu yaptı.

Savaş sürerken, böyle bir festivalin ancak direnen gerillaya armağan edilebileceğini vurgulayan Polat, “Festival komitesi olarak bu festivali direnen gerillaya adıyoruz” dedi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.