Fikirler hapsedilemez

Yurt Dışı Haberleri —

“Zindanları yıkan düşünceler-Fikirler hapsedilemez”

“Zindanları yıkan düşünceler-Fikirler hapsedilemez”

  • Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kitapları 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü vesilesiyle “Zindanları yıkan düşünceler-Fikirler hapsedilemez” mottosuyla tüm dünyada 160 merkezde okunacak.

“Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük ve Kürt sorununa siyasi çözüm” talebiyle küresel çapta 10 Ekim’de başlatılan kampanya kapsamında 10 Aralık günü “Küresel Öcalan Kitapları Günü-Global Öcalan Books Day” ilan edildi. 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü vesilesiyle tüm dünyada 160 merkezde Öcalan’ın kitapları okunacak. 
Abdullah Öcalan’a Özgürlük Kampanyası ve Demokratik Modernite Akademisi yaptıkları açıklamada yayıncılar, yazarlar, kitapçılar, öğrenciler, işçiler ve mücadele eden tüm insanlara seslenerek 10 Aralık’ta “Zindanları yıkan düşünceler-Fikirler hapsedilemez” mottosuyla Öcalan’ın üzerindeki tecridi protesto etmek için onun özgürlükçü düşüncelerini yaygınlaştırma çağrısı yaptı.

Tecrit en uç örnek
Kampanya çağrıcıları 10 Aralık’ı Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 1948'de Dünya İnsan Hakları Günü olarak kabul etmesinden bu yana 75 yıl geçtiği hatırlatarak, “Ancak Kurdistan'da ve dünyanın başka yerlerinde insan haklarının sistematik olarak ihlal edilmediği gün neredeyse geçmiyor. Türkiye'deki İmralı hapishane adası ve Kürt özgürlük hareketinin en önemli teorisyeni ve öncüsü Abdullah Öcalan'ın tecritte tutulması bunun uç bir örneğini temsil ediyor” dedi.

Tecride rağmen ilham veriyor 
CPT, Avrupa Konseyi, AİHM gibi kurumların işkence olarak kabul edilen ve dış dünyayla tüm irtibatının kesilmesini de içeren hukuka aykırı tecrit uygulamasına karşı önlem alma yükümlülüklerini, çok sayıda talep ve mevcut bilgilere rağmen yerine getirmediğinin altını çizen kampanya çağrıcıları şu açıklamada bulundu: 
“Abdullah Öcalan'a yönelik tecridi kırmak için 10 Aralık 2023 Dünya İnsan Hakları Günü'nde Küresel Öcalan Kitapları Günü’ne çağırıyoruz. Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü aynı zamanda Kürt toplumunun özgürlük mücadelesinde tecrit, baskı ve savaş yerine siyasi çözümün hakim olabileceği anlamına da geliyor. Abdullah Öcalan'ın yazıları ve siyaset felsefesi, iktidardaki devletler tarafından tecrit edilmesine ve karalanmasına rağmen dünya çapında toplumsal güçler tarafından tartışılıyor ve uygulanıyor. Bu fikirler entelektüellere, özgür düşünenlere, bilim adamlarına, işçilere, aktivistlere, sanatçılara, sendikacılara, toplumsal hareketlere, politikacılara, ailelere ve tüm toplumlara ilham veriyor. Öcalan'ın cezaevindeki yazıları kadın özgürlüğü, demokrasi ve ekoloji merkezli bir özgürlük hareketi için güçlü bir vizyondur. Öcalan'ın hiyerarşik olmayan demokratik toplumsal örgütlenme biçimlerine yönelik talepleri, yapıcı toplumsal düşünceyle veya toplumun feminist ve ekolojik perspektiflere göre yeniden yapılandırılmasıyla ilgilenen herkesin dikkatle düşünmesini hak ediyor.”

Kitapları farklı dillere çevrildi
Abdullah Öcalan’ın farklı dillere çevrilmiş kitaplarının bulunduğu 2008 yılında kurulan “Ocalanbooks.com (https://ocalanbooks.com)” sitesinde Kürtçe, İngilizce, Almanca, İtalyanca, Fransızca, İspanyolca, Portekizce, Flamanca, Danimarkaca, Türkçe, Tamilce, Katalanca, İsveççe, Yunanca, Baskça, Korece dillerinde Abdullah Öcalan’ın kitaplarına da erişim mümkün. HABER MERKEZİ


Nairobi’den New York’a

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kitapları 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü vesilesiyle başta Avrupa olmak üzere  dünyanın birçok ülkesinde okunacak. 
 Almanya’da Berlin, Hannover, Hamburg, Kassel, Duisburg, Wuppertal, Münster, Bonn, Frankfurt, Stuttgart, Heilbronn, Freiburg, Münih, Köln, Mainz, Aachen, Tübingen, Celle, Braunschweig, Bremen, Leipzig; Fransa’da Paris, Marsilya, Rennes, Bordeaux, Montpelier, Toulouse, Reims, Lyon, Grenoble; İsviçre’de Cenevre, Basel, Zürih, St. Gallen, Lozan, Luzern, Arau, Bern; İtalya’da Roma, Bologna, Luca, Torino, Rovigo, Pisa, Val di Susa, Chieri; İspanya’da Madrid, Aragon, Bilbao, Bermeo; Avusturya’da Viyana, Linz, Salzburg, Graz; İsveç’te Stockholm, Gävle; Norveç’te Oslo; Danimarka’da Kopenhag; Finlandiya’da Helsinki, Tampere, Turku, Oulu; Hollanda’da Amsterdam; Belçika’da Brüksel, Liege, Antwerpen;  ABD’de New York; Kıbrıs’ta Nikosia; Yunanistan’da Atina, Thessaloiniki, Karditsa; Kolombiya’da Bogoto, Medellin; Meksika’da San Cristobal; Arjantin’de Cordoba; Şili’de San Tiagol; Paraguay’da Abya Yala, Güney Afrika’da Durban; Kenya’da Nairobi; Slovenya’da Lübliyana ile İskoçya ve İngiltere de okuma günlerinin yapılacağı merkezler arasında. 
Birçok ülkede okuma standları kurulacağı gibi; üniversiteler, müzeler, kütüphane, kültür merkezi, gençlik merkezi, kitapçılar, kafe, sokaklar, konferans salonları ile online etkinliklerde Öcalan kitapları okunacak, fikirleri kamuoyuyla paylaşılacak, tartışılacak. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.