Finnkurd’un play-off ısrarı sürüyor

Toplum/Yaşam Haberleri —

Finnkurd

Finnkurd

  • Avrupa’da yer alan amatör Kürt futbol takımları oynadıkları maçlarla mücadelelerine devam etti. Bu takımlar arasında en başarılı sonucu Finlandiya’da bulunan Finnkurd takımı rakibini 4-1 yenerek elde etti.

AZAD AGİR - FRANKFURT

Finlandiya’nın Helsinki şehrinde 3’üncü ligde mücadele eden Finnkurd, bu hafta kendi sahasında FC Sapoo 2 takımını konuk etti. Finnkurd oyuncusu Sarpong’un 40, 45 ve 73’üncü dakikalarda 3 gol ve Oma Maali’nin 88’inci dakikada attığı gol takımın 4-1 kazanmasını sağladı. Finnkurd, bu galibiyetle haftayı 19 puanla kapatarak, 5’inci sırada kendine yer buldu. 

Sarpong gol kralı!

Antrenörlüğünü Mücahit Yılmaz’ın yaptığı Finnkurd takımı, galibiyetlere devam ederek play-off şansını devam ettirmek istiyor. Finnkurd’un play-offlara kalabilmesi için ligi ilk altı içerisinde bitirmesi gerekiyor. Haftaya ligin son maçını kendi sahasında FC Viikingit takımıyla karşılaşacak. Finnkurd oyuncusu Sarpong 10 haftada attığı 15 golle gol kralı durumunda bulunuyor.

Hanau bir puanı kaptı

Hanau’da Verbansliga Süd’de mücadele eden SC 1960 Hanua takımı, bu hafta deplasmanda SG Bornheim GW Ffm takımına konuk oldu ve maçta 3-3 berabere kaldı. Maçın 37’nci dakikasında 3-0 geriye düşen Hanau, 57 ve 75’inci dakikalarda Abdussamed Gürsoy (2) ve 83’üncü dakikada Luftrim Kıdraliu’nun golüyle beraberliği sağladı. Maç bu skorla tamamlandı ve SC 1960 Hanau haftayı elde ettiği bir puanla 3’üncü sırada yer almaya hak kazandı. SC 1960 Hanau, haftaya Çarşamba günü sahasında JSK Rodgau takımını konuk edecek. SC 1960 Hanau Almanya’da bulunan Kürt takımları arasında en yüksek lig olan Verbansliga’da mücadele ediyor.

FC Roj ligi bir puanla açtı

Dortmund’ta Bezirksliga Staffel 09 liginde oynayan FC Roj, ligin ilk haftasında deplasmanda oynadığı SV Westfalia Huckarde takımıyla 3-3 berabere kaldı. FC Roj takımı adına golleri Hakan Çevirme, Mücahit Deniz ve Sacha Marc Reinholz attı. FC Roj, elde ettiği beraberlikle bir puanla kendine 6’ncı sırada yer buldu. FC Roj takımı haftaya sahasında SpVg Blau GelbSchwerin takımıyla karşılaşacak.

SV Newroz Hildesheim 5 attı

Hildesheim’de Bezirksliga Hannover Staffel 9 liginde yer alan SV Newroz Hildesheim, ligin 3’üncü haftasında sahasında Tuspo Grünenplan takımını konuk ettiği maçtan 5-1 galip geldi. SV Newroz Hildesheim adına golleri Koder Biso (3), Mahdi Khalid Biso (2) attı. Bu galibiyetle puanını 6’ya çıkaran takım 3’üncü sıraya yükseldi. Takım haftaya Cumartesi günü deplasmanda BW Salzhemmendorf takımıyla karşılaşacak.

Kandil Saarbrücken puan çıkaramadı

Saarbrücken’de Landesliga Süd liginde bulunan Kandil Saarbrücken takımı bu hafta sahasında SC Bliesbach takımını ağırladı ve maçtan 0-2 mağlup ayrılmaktan kurtulamadı. Üç hafta sonunda topladığı dört puanla 8’inci sırada bulunan Kandil Saarbrücken, haftaya deplasmanda FV Fechingen maçından galibiyetle dönmeyi planlıyor.

Kurdischer FC Gl siftah yapamadı

Giessen’de Kreisoberliga liginde oynayan Kurdischer FC Gl, ligin üçüncü haftasında deplasmanda ASV 1953 Giessen takımına konuk oldu ve maçtan 3-0 mağlubiyet ile ayrıldı. Bu üç haftada galibiyetle tanışamayan takım 15’inci sırada bulunuyor. Kurdischer FC Gl haftaya sahasında SG Obbornh./Bellersh. takımından puan almak için sahaya çıkacak.

Serkeftin mağlup ayrıldı

Frankfurt’a Kreisliga A liginde mücadele eden FC Serkeftin 92 takımı, bu hafta deplasmanda Germania 94 takımı sahasına konuk oldu. İlk yarısı 1-1 biten karşılaşma pek çok gol fırsatları yakalayan ama gole çeviremeyen Serkeftin, ikinci yarıda kontra ataklarla iki golü ağlarında gördü ve maçtan 3-1 mağlup ayrıldı. Bir maç eksikle üç haftada topladığı üç puanla 10’uncu sırada kendine yer bulan FC Almanya’da ilk kurulan Kürt takımı özelliği taşıyan FC Serkeftin 1992, takımının başkanlığını Orhan Erinç, teknik direktörlüğünü ise Caner Zehir yapıyor. FC Serkeftin 1992, gelecek haftayı maç yapmadan geçirecek, bir sonraki hafta ise deplasmanda FFC Olimpia 07 takımına konuk olacak.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.