
Katılımcılara seslenen Kürt siyasetçi ve yazar Hasan Akbaba, 35. yılı onurla geride bıraktıklarını belirterek, "Mücadelemize daha sıkı sarılmalıyız" dedi. Akbaba'nın konuşmasının ardından sinevizyon gösterimi yapıldı.
Fransa'nın Montpellier kentinde de çok sayıda Kürdistanlı, diriliş şöleninde biraraya geldi. Şölenin düzenlendiği salona Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve PKK'nin öncü kadrolarının posterleri ile PKK ve KCK bayrakları asıldı. Açılış konuşmasını Montpellier Halk Meclisi Nesibe Acar'ın yaptığı gecede Marsilya AKM Başkanı Alirıza Akyol, FEDA temsilcisi Şenol Hantekin de birer konuşma yaptı.
Daha sonra katılımcılara seslenen Kürt siyasetçi Süleyman Günyeli, "Hiçbir şey bağımsızlık ve özgürlükten daha değerli olamaz. Savaşarak özgürleşen bu halk, dört parça Kürdistan’da kurtuluşa daha yakınlaşmıştır" dedi.
Kutlama şöleni, def ve neyle Ömer Konur, Süleyman Çelik, Cetin Oraner, Berivan Arin, Ali İhsan Doğan ve Serhado’nun sarkı ve klamlarıyla devam etti.
YENİ ÖZGÜR POLİTİKA/FREIBURG/DOÐAN BOZTAŞ/MONTPELLIER