Gardiyanların otobüsüne eylem

  •  Bursa'da cezaevinde görevli gardiyanların servis aracına eylem yapıldı; 1 gardiyan öldü, 1'i ağır 4 gardiyan da yaralandı. 

 

Türk cezaevlerindeki işkenceleriyle sün dönemde daha fazla gündemde olan gardiyanlar dün bir eylemin hedefi oldu. 

Türk kaynaklara göre; Mudanya Yolu Sanayi Caddesi'nde, Yeni Karaman Mahallesi mevkisinde Bursa E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'na giden gardiyanları taşıyan otobüsün geçişi sırasında patlama oldu. Akaryakıt istasyonu yakınında yaşanan olayın ardından bölgeye çok sayıda polis, itfaiye, İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü, 112 Acil Servis ekibi sevk edildi. Otobüsteki gardiyanlardan Cengiz Yiğit (36) öldü. Yaralanan 1'i ağır 4 personel, çevredeki hastanelere kaldırıldı. Araçtaki diğer gardiyanlarda da hafif sıyrıklardan dolayı tedbir amaçlı hastanelere sevk edildi.

Bursa Adli Tıp Kurumu morguna götürülen gardiyanın cenazesi otopsinin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Ağrı'ya gönderildi. Yiğit'in Gemlik ilçesi Doktor Ziya Kaya Mahallesi Peker Sokak'taki evinin bulunduğu binaya komşuları tarafından Türk bayrağı asıldı. Cengiz Yiğit için Bursa Adalet Sarayı bahçesinde tören düzenlendi. Törene,  ailesi ve yakınlarının yanı sıra Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şen, bakan yardımcıları, bazı milletvekilleri, adliye ve cezaevi personeli katıldı. Bursa Müftüsü Yavuz Selim Karabayır'ın dua etmesinin ardından Türk bayrağına sarılı tabutu, kara yoluyla Yenişehir Havalimanı'na gönderildi.

İki bakan eylem yerinde

Türk Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Türk İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Araç ve çevresinde devam eden olay yeri inceleme çalışmalarıyla ilgili Vali Yakup Canbolat, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ve Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şen'den bilgi alan Bozdağ ve Soylu, iş yerleri zarar gören esnafa "geçmiş olsun" dileklerini iletti. Bozdağ ile Soylu, daha sonra patlamada yaralanan gardiyanları, tedavilerinin sürdüğü Bursa Şehir Hastanesi'nde ziyaret etti. Soylu, ziyaret sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, "Terör eylemini gerçekleştirenlerle ilgili gerekli çalışmalar yapılıyor. Yakın zamanda failler ele geçirilecektir, umudumuz odur" dedi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da "Bunlar nereye giderlerse gitsinler en kısa sürede güvenlik güçlerimiz tarafından yakalanacak ve yargıya teslim edilecektir. Ben bu olayın da kısa süre içinde aydınlatılacağına yürekten inanıyorum" şeklinde konuştu. 

Elektrik direğinin dibinden

Ekiplerden bilgi alan Bursa Valisi Yakup Canbolat da  gazetecilere açıklamalarda bulundu. Canbolat, "El yapımı patlayıcı olduğu ve uzaktan kumandayla yönetilmiş olabileceği değerlendirilen bir patlayıcının patlaması sonucundadır" diyerek, patlayıcının elektrik direğinin dibine döşendiğinin belirlendiğini söyledi.

Servis aracında 30 kişi vardı

Canbolat, servis aracında yaklaşık 30 kişinin bulunduğunu aktardı. Çevredeki bazı binalarda camların kırıldığını dile getiren Canbolat, "Onların da hasar tespitini yapıyoruz. Hızlıca vatandaşımızın mağduriyetini gidereceğiz. Sivil vatandaşa yönelik etkisi olmadı" dedi.

Olay yerine yaklaşık 100 metre uzaklıkta iş yeri bulunan Münür Şenay ise şiddetli bir patlama sesi duyduğunu belirterek, şunları paylaştı: "Deprem oluyor zannettim. Pencereden dışarı bakınca gördüm. Sonra ambulanslar, ekipler geldi."  BURSA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.