Korucular: İlerleme yok

Korucular

Korucular

  • Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Germav, Mezrayên Mamxuran, Karçîna, Çeman ve Tivor köylerinden Avaşîn ve Zap bölgelerine sürülen korucular, herhangi bir ilerleme sağlanmadığını söylüyor. 

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Germav, Mezrayên Mamxuran, Karçîna, Çeman ve Tivor köylerinden Avaşîn ve Zap bölgelerine sürülen korucular, bölgede herhangi bir ilerleme kat edilmediğini belirterek, kendilerinin yem olarak kullanıldığını söyledi. 
Heftanîn’de 19 Mayıs’ta çıkan çatışmalarda Uludere’nin Herdîş köyünden korucu Mehmet Emin Sak öldü, korucular İslam Sak, Neçirvan Sak ve Nazım Sak ise yaralandı. İsmini vermek istemeyen korucular, iki yıla yakındır sürekli aynı yere gönderildiklerini ifade ederek, şunları paylaştı: “Birçok korucu, ‘Ne işimiz var Irak’ta' diyerek gitmedi. Geçen yıldan beridir gidiyoruz ama hep aynı yerdeyiz. Sürekli olarak karşıdakiler saldırıyor. Buradakiler korkudan başlarını çıkaramıyor. Onlar bizden çok daha güçlü. Heftanîn’de korucu ve askerlerin bir şey yaptığı yok. Onlar orada sadece istihbarat sağlıyor. Korkudan savaşamıyorlar. Sadece bir yerde kıpırtı olursa anons ediliyor ve SİHA’lar da havadan vuruyor. Devlet Heftanîn’de sadece havadan saldırabiliyor.” 
Mayınlı arazilere korucuların sürüldüğünü aktaran korucular, “Kimse de korkudan bir şey diyemiyor. Korucu ölmüş veya kalmış, onların pek umurunda olmuyor. Korucular yem olarak kullanılıyor. Asker ve korucular arasında bir birliktelik yok. Herkes kendi canını düşünüyor. Bugüne kadar zorla götürülen bir sürü korucu bırakacaklarını söylüyor” şeklinde konuştu. 

 

Garê'deki karakola 20 cenaze getirildi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Garê köyündeki Tekeli 1. İç Güvenlik Piyade Karakolu’na son bir hafta içerisinde 20 asker cenazesi getirildi.
Oremar’daki çatışmada yaralan 1 asker de helikopterle Yüksekova Devlet Hastanesi'ne taşındı. 

 

Cebrail Yiğit

Asla korucu olmazdım

7 yıl pêşmerge, 17 yıl koruculuk yapan Cebrail Yiğit, "Bugünkü aklım olsaydı, asla korucu olmazdım" dedi. 
Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde yaşayan, 7 yıl pêşmerge, 17 yıl da koruculuk yapan 75 yaşındaki Cebrail Yiğit, Barzani Ailesi'ne tepkili. Yiğit, “Kişisel menfaatleri için her şeyi yapabilir. Kürtler ne yaşıyor, ne için mücadele ediyor, onun umurunda bile değil. Yarın Türkiye Başûrê Kurdistan’a girse ilk kaçacak kişi onlardır. Kaçıp Amerika’ya, Avrupa’ya yerleşecektir. Kendisi Amerika ve Dubai’de bina üstüne bina yapıyor ama halk yoksul ve aç. Bu adalet değil, düşmanlıktır” dedi.  
Korucuların da savaşın bir parçası olduğunu söyleyen Yiğit, şunları dile getirdi: “Çaresizlikten korucu oldum. Yoksa onların silahını elime almazdım ama kendi isteğiyle gidip korucu olanlar var. Bugün bu korucular buradan Türkiye ile Irak’a gidip Kürtleri öldürüyor. 17 yıl boyunca koruculuk yaptım ama şimdi yapmadığım için huzurluyum. Bugünkü aklım olsaydı, asla korucu olmazdım. Kürtlerin birliğe, beraberliğe ihtiyaçları var.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.