Gare’ye işgal saldırısı protesto edildi

Yurt Dışı Haberleri —

  • Türk devletinin KDP işbirliğiyle Medya Savunma Alanları’na bağlı Gare’ye dönük başlattığı işgal saldırısı Almanya’nın Köln, Hamburg, Saarbrücken, Fransa’nın Paris ve Marsilya, İsviçre’nin Basel ve Zürih kentlerinde protesto edildi.

 

İşgalci Türk devletinin KDP ortaklığıyla Medya Savunma Alanları’na bağlı Gare’ye dönük başlattığı işgal saldırısı Avrupa kentlerinde protesto ediliyor. Köln, Hamburg, Saarbrücken, Paris, Marsilya, Basel ve Zürih kentlerinde düzenlenen eylemlerde Türk devleti ile işbirliğe yapan KDP’ye de yoğun tepki gösterildi.

KÖLN

Demokratik Toplum Merkezi ve Viyan Kadın Meclisi üyeleri Bahnofvorplatz’da bir araya gelerek işgal saldırılarını kınadı. Almanca “Türk devletinin ve NATO’nun Kürdistan dağlarına saldırılarını kınıyoruz”, “Türk devletinin Kürtlere karşı savaş suçlarını durdurun” yazılı pankartların taşındığı eylemde KCDK-E’nin açıklamasına dikkat çekilerek, saldırının uluslararası komplo konseptinin bir parçası olduğu belirtildi. 

HAMBURG

İşgalci Türk devletinin saldırı haberinin duyulması ardından Kürdistanlılar ve dostları Hamburg’un Altona semtinde bir araya gelerek, saldırıları kınadı. DTKM adına yapılan konuşmada işgal ve saldırı politikaları kınanırken, ulusal birlik çağrısı da yapıldı.

Eylemde “Birmre ixanet", “Yaşasın PKK direnişi" sloganları atıldı.

SAARBRÜCKEN

Kürdistanlılar, Türk devletinin Gare’ye yönelik düzenlediği işgal saldırılarını bir eylemle protesto etti. Europagaleri önünde bir araya gelen Kürdistanlılar sık sık, “Bimre ixanet” ve “Terörist Erdoğan” sloganları attı.

PARİS

Fransa’nın başkenti Paris’te 3 gündür devam eden Uzun Yürüyüş eyleminde de işgal saldırıları lanetlendi. Paris’in Villier le Bel banliyösünde devam eden yürüyüşte Abdullah Öcalan posterleri ile PKK bayrakları da taşındı. Gençler yürüyüş ardından Saint-Denis Üniversitesi önünde ise bir miting düzenledi, Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ile başlayan ve birçok alana yayılan öğrenci direnişini selamladı.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentinde de bir eylem ile Türk devletinin işgal saldırıları protesto edildi. Belle de Mai meydanında bir araya gelen gençler, kent merkezine doğru bir yürüyüş gerçekleştirdi. Sık sık “Katil Erdoğan”, “Kahrolsun faşist Türk rejimi)”, “Bijî Serok Apo” sloganlarının atıldığı eylemde meşaleler de yakıldı.

ZÜRİH

Kentte Kürdistanlılar ve dostları Rojava Komitesi ve İsviçreli gençlerin de katıldığı bir eylem ile Gare’ye yönelik işgali protesto edildi, saldırılara karşı mücadele etme çağrısı yapıldı.  Eylemde okunan açıklamada, “Bizler Kürt halkına ve gerillaya karşı Türk devletinin on yıllardır sürdürdüğü soykırım operasyonlarına karşı bu pandemi sürecinde sokaktayız. Çünkü bir kez daha buradan Kürt halkının yalnız olmadığını dile getirmek istiyoruz. Bu sokakları tekrardan Kürt halkı ve gerillayla dayanışmak için dolduracağız” denildi. 

 

BASEL

İsviçre’nin Basel kentinde Rojava Komitesi öncülüğünde aynı amaçla bir yürüyüş düzenlendi. Claraplatz’da bir araya gelen halk “Burada Türk devletinin bir Kürt katliamına daha izin vermeyeceğiz, Türk devletinin işgal saldırılarını durdurun” yazılı pankart taşıyarak kent merkezine doğru yürüyüşe geçti. Eylemde Kürt halkıyla dayanışma çağrısı yapıldı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.