
Dost acı söyler
Türkiye’de son aylarda tartışma yaratan konulara değinen Alman Cumhurbaşkanı, "Dostlar bir araya geldiklerinde elbette diğerinin duymak istemediği şeyleri de söylemesi olağandır” dedi. Eleştirilerini, “Örneğin Twitter veya YouTube yasaklanmak zorunda mı ya da Anayasa Mahkemesi Başkanı neden bu kadar eleştirel konuştu? Şimdiki hükümetin olağanüstü güçlü ve önemli bir seçim zaferiyle bu kadar büyük bir güce sahipken, belli bir düzen kurmak için neden yargıya müdahale etmeli?” sözleriyle dile getiren Alman Cumhurbaşkanı, bu tür uygulamaların demokrasiyi güçlendirip güçlendirmediği sorusunun sorulduğunu vurguladı.
Gül sözde reformları anlattı
Türk Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise AKP döneminde yapılmış sözde demokrasi ve hukuk reformlarını anlattı. Hiçbir ülkenin mükemmel olduğunu iddia edemeyeceğini söyleyen Gül, önemli olan şeyin noksanlıkların farkında olmak ve eksiklikleri düzeltmek için azimli olmak olduğunu vurguladı.
Erdoğan ile bir araya geldi
Abdullah Gül ile görüşmesinin ardından Türk Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelen Gauck, öğleden sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde öğrencilere hitaben bir konuşma yaptı. Gauck gezisinin son günü olan bugün ise İstanbul'da Gül ile birlikte Türk-Alman Üniversitesi'nin açılışına katılacak.
ANKARA