Gazetecilere gözaltı

Siirt'te ev baskınları

Siirt'te ev baskınları

  • Gazeteciler Kibriye Evren ve Selamet Turan gözaltına alındı.

Gazeteci Kibriye Evren, dün sabah saatlerinde evine yapılan baskında gözaltına alındı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü TEM Şube’ye götürülen Evren hakkında 24 saatlik avukat kısıtlılığı getirildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla düzenlenen soruşturma kapsamında 9 Ekim 2018'de gazeteci ve siyasetçilerin de aralarında bulunduğu 142 kişiyle birlikte gözaltına alınarak tutuklanan Kibriye Evren, yargılandığı davanın 8. duruşmasında, 12 Kasım 2019’da tahliye edilmişti.

Evren, Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde (ACM) mesleki faaliyetleri ve sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek “Örgüt üyeliği" ve “Örgüt propagandası” iddiasıyla 20 yıla yakın hapis istemiyle yargılanıyordu.

Gazeteci Selamet Turan ise Şirnex’ın Cizîr (Cizre) ilçesinde gözaltına alındı. Sabah saatlerinde Turan’ın Çemkûrkê (Nuh) Mahallesi’nde bulunan evini basan polisler, içerde arama yaptı. Aramanın ardından gözaltına alınan Turan, İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Turan’ın gözaltı gerekçesine dair herhangi bir bilgi edinilemedi.

Sêrt’te iki gözaltı

Bu arada Sêrt’in (Siirt) Yeni Mahalle ve Çal Mahalleleri’nde önceki akşam saatlerinde Serhat Baykara (22) ve Yusuf Özbay’ın evlerine baskın yapıldı. Polis baskınında evlerin kapıları kırıldı ve ev eşyaları dağıtıldı. Her iki kişi de “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla gözaltına alındı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.