‘Gece üçte evini basarız’ tehdidi

Kadın Haberleri —

.

.

  • BEKSAV, polis tacizi ve tehditlerine ilişkin basın toplantısı düzenleyerek “Hiçbir saldırınıza boyun eğmeyeceğiz" açıklamasını yaptı.

 

Bilim Eğitim Estetik Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı (BEKSAV), üyelerine yönelik polis tacizine ilişkin Taksim'de bulunan İnsan Hakları Derneği’nde (İHD) basın toplantısı düzenlendi.
Toplantıya, BEKSAV Eşbaşkanı Canan Kaplan, Ahmet Uçar, polis tarafından alıkonulup ajanlık dayatılan Ayşenur Demir ve avukatı Gülhan Kaya da katıldı. 

‘Bilgi vermezsen seni de alır’
2 Ağustos günü polis tarafından tacize uğradığını ifade eden tiyatro oyuncusu Ayşenur Demir yaşadıklarını anlattı.
Hasanpaşa’da üç polis tarafından durdurulduğunu aktaran Ayşenur Demir, “Polisler, tiyatro yaptığım BEKSAV eşbaşkanlarının da isminin geçtiği bir konuşma yaparak bilgi istedi. Konuşma sırasında gözaltına almakla tehdit ettiler. ‘Gece üçte ev baskını olur, bize bilgi vermezsen seni de alırız’ diye tehdit ettiler. Polisler özel hayatıma ilişkin bilgilere sahip olduğunu ima eden ifadeler kullandı. Çalıştığım kurum BEKSAV yasadışı gösterildi.”
 
Saldırılara boyun eğmeyeceğiz
BEKSAV Eşbaşkanı Canan Kaplan da yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Ayşenur'un özel hayatıyla ilgili konuşulmuş. Bizim için devletin kaynaklarının israf edilmesine gerek yok, sosyal sanatçılar hakkında bilgi almak için muhalif kadınları zorlayacaklarına israf ettikleri kaynakları yangın uçaklarına sarf edebilir ya da kadın cinayetlerinde sinyal takip ederek kullanılabilir.” Konuşmasının sonunda Kaplan hiçbir saldırıya ve tehdide boyun eğmeyeceklerini söyledi.

Polis tacizi yoğunlaştı
Avukat Gülhan Kaya ise son yıllarda polisin çetevari yöntemlerle muhalefete gözdağı vermeye çalıştığını kaydederek, “Ayşenur da bunun bir örneğidir” dedi.
Yaşanan polis tacizinin yalnızca Ayşenur'a yönelik değil BEKSAV'a da yönelik bir saldırı olduğunu ifade eden Kaya, 3 polisin ellerini kollarını sallayarak suç işlemekten hiç çekinmemelerinin cezasızlık politikasının bir örneği olduğunu ve güçlerini açılmayan davalardan aldıklarına vurgu yaptı. "Burada Ayşenur şahsında ihbarda bulunuyoruz, bu dosyalarda takipsizlik kararı verilerek yargılamanın dışında tutuluyorlar ama bir gün mutlaka hesabını verecekler, biz de bu olayın takipçisi olacağız" dedi. 
Kaya ayrıca savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını dile getirdi.

İSTANBUL
 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.