Gelin birleşelim, birlikte değiştirelim

Kadın Haberleri —

Canan Yüce

Canan Yüce

  • Deprem dayanışması ve seçim çalışmalarının iç içe geçtiği Hatay'da aylardır çalışma yürüten SYKP EşBaşkanı Canan Yüce, Yeşil Sol Parti'ye oy verilmesi gerektiğini belirterek, "Gelin birleşelim, birlikte değiştirelim" dedi.

Depremin ilk gününden itibaren Hatay'da yaraları saran Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eşbaşkanı Canan Yüce, bir yandan dayanışma çalışmalarını, bir yandan da Yeşil Sol Parti seçim çalışmalarını yürütüyor.

MA'dan Müjdat Can'a konuşan Yüce, depremzedelerin henüz yas dahi tutamadığını belirterek, "Deprem bölgesinde seçim çalışması yapmak oldukça zor. Çünkü çok büyük bir öfke, hüzün, yas var. İnsanlarla deprem konuşmaya başladığınız andan itibaren ağladıklarını görebiliyoruz. Bu nedenle zor bir seçim çalışması yürütüyoruz. Hepsi öfkelerinin farkında, soracakları hesabın farkında. Seçime bu umut ve bu inançla gidiyorlar. Hangi eve gittiysek, 'Mutlaka değiştireceğiz, sizinleyiz, kazanacağız' gibi sözler duyduk. Çünkü iktidarın karşısında bizim gibi dayanışma sürdüren hem de iktidara muhalefetleri gördüklerinde güçlendiklerini de hissediyorlar" dedi.

Hatay cevabını verecek

AKP'lilerin çadır kente giderken tepkiyle karşılandığını, aynı çadır kente gittiklerinde halkın kendilerini bağrına bastığını dile getiren Yüce, şunları söyledi: "Çünkü insanlar bu süreçte kimlerin yanlarında olduğunu, kimlerin yanlarında olmadığını çok iyi biliyor. Hatay için söyleyebilirim ki; halklar burada iktidara en güçlü cevabı verecek. İktidarın kadın düşmanı, doğa düşmanı, insan düşmanı politikaları bu deprem döneminde de bize en acı şekilde yansıdı. Tek adam rejiminin sonuçlarının en acı halini yaşıyoruz. Keşke bu kayıpları yaşamadan bunları konuşsaydık. Devletin genel anlamda yarattığı enkazla depremin yarattığı enkaz birleşti ve büyük bir enkazın altında hep birlikte kaldık. Kimliğine, kültürüne ve kentine sahip çıkmak için 14 Mayıs'ta en güçlü cevabı vereceklerinden eminim. Sahada bunu görüyoruz. Buradaki hava umarım tüm Türkiye'ye yansır.”

Birlikte değiştirelim

Tam da iktidarın bu politikalarının karşısında olan bir parti olduklarını kaydeden Yüce, şöyle seslendi: "İktidar ayrıştırıyor, biz dayanışma diyoruz. İktidar ayrımcılığa maruz bırakıyor, biz kardeşlik ve eşitliği savunuyoruz. İktidar savaş politikalarını kışkırtıyor, bizler barış diyoruz. İktidar kadın düşmanı çok gerici bir ittifak kurmuş durumda. Hatay'ın kültürüne ve kimliğine uygun, buradaki kadın özgürlüğünü savunan yerden kadınların özgürlüğü için Yeşil Sol Parti'ye oy verin. Hatay tarım alanları, dağı, denizi ve tarihiyle kadim bir kent. Kentimize, doğamıza, denizimize, havamıza, suyumuza düşman olan iktidara karşı ekolojik bir parti olan Yeşil Sol Parti'ye oy verin. Arap Alevilerin, Ermenilerin, Hristiyanların kendi kimliğine ve kültürüne göre yeniden inşası için her zaman yanlarında olacağımız ve birlikte değiştireceğimizi söyleyerek, Yeşil Sol Parti'ye oy verin diyoruz. Bütün halklarımızı depremin hesabını sormak ardından da bütün kentlerde, bütün ülkede bize yaşatılanların, açlığın, zulmün, baskının hesabını sormak için Yeşil Sol Parti'ye oy istiyoruz. Gelin birleşelim, birlikte değişelim."

HATAY

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.