Gençlere özür borcumuz var

Kadın Haberleri —

Gülten Kahraman

Gülten Kahraman

  • Yeşil Sol Parti Ankara 2. Bölge adaylarından Gülten Kahraman, "21 yıldır gözünü açtığından beri sadece tek tip sistemi gören, sadece AKP’yi gören gençlerimize çok büyük bir özür borcumuz var. Bu rejimi değiştirmek zorundayız” dedi.

Gazetecilikten siyasete adım atan Yeşil Sol Parti Ankara adayı Gülten Kahraman, tek adam rejimini kimler devirecektir, sorusunun tartışmasız yanıtının Yeşil Sol kadınlar olduğunu söyledi.  

Seçime yüzde 45 oranında kadın adaylarla giren Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin (Yeşil Sol Parti) çalışmaları, Ankara’da da hız kesmeden devam ediyor. Özellikle kadın adayların mevcut iktidarı göndermekteki ısrarı net olarak büro açılışlarına ve seçim çalışmalarına yansıyor. Bu kadınlardan biri olan Yeşil Sol Parti Ankara 2. Bölge adaylarından Gülten Kahraman. Ankara Üniversitesi mezunu olan Gülten, 4 ayrı üniversitede birçok farklı bölümde eğitim aldı. Özellikle iletişim ve gazetecilik alanı üzerine yoğunlaşan Kahraman, yüksek lisansını ise Karabük Üniversitesi’nde yaptı. Gülten, uzun yıllar muhtelif gazetelerde çalıştıktan sonra 2008 - 2014 yılları arasında Ankara'da Tepki Haber adlı kendi haftalık gazetesini çıkardı ve birçok gazete de köşe yazarlığı yaptı. 2006'da ilk şiir kitabı '...ve serçe ağladı'yı yazdı. Kürtçe/ Türkçe olarak yazdığı ikinci şiir kitabı 'Sevdava – Dozevîn' 2014'te yayınladı. Aynı yıl Amed radyolarından olan Doğan 21 FM'de şiir programı yaptı. Amed'deki gazetelerden Tigris Haber'in kurucularından Kahraman, Jinnews'ten Melek Avcı'ya konuştu.

Bu davanın neferlerindenim

Gençlik mücadelesinden geldiğini belirten Kahraman, “Lise yıllarından beri mücadele eden biriyim. Eylemler çocuğuyuz diyebilirim, sosyalist ve gençlik eylem kültüründen geliyorum. Bu mücadelenin temeli o yıllarda atılmıştı. Sonrasında bu partiler bazında devam etti. BDP sürecinden beri bu davanın içinde, bu davanın neferlerinden biriyim. Alanlarda ve sahada mücadeleyi sürdürdüm. Birçok isim değişikliğine uğrayan, kapatılan, kapatılmakla tehdit edilen ve farklı isimler altında faaliyet gösteren bir partinin üyesi olarak mücadeleme devam ettim. Şimdi de Yeşil Sol Parti’deyiz. Yeşil Sol’da aday olmaktan onur duyuyorum” dedi.

Kapsayıcı ve kadın odaklı

Yeşil Sol Parti’nin farklı aday profillerini kapsamasına ve yüzde 45 oranında kadın aday göstermesine işaret eden Kahraman, şöyle devam etti: “Kadınları kamusal alandan dışlayan, yasaklayan ve özel alana hapsetmek isteyen mevcut iktidarın aksine kadınların gücünü ve potansiyelini ortaya çıkarabilmesine fırsat sunan ve değer veren bir yapıdan bahsediyoruz. Tek adam rejimini kimler devirecektir, sorusunun tartışmasız yanıtı Yeşil Sol kadınlarıdır. Amacımız öncelikle mevcut rejimi değiştirmek. Sonrasında da son 21 yıl içerisinde pasifize edilmeye çalışılan kadınların hakları ve toplumsal özgürlük için bizlere büyük görev düşmekte. 21 yıldır gözünü açtığından beri sadece tek tip sistemi gören, sadece AKP’yi gören gençlerimize çok büyük bir özür borcumuz var. Bunu yapmak zorundayız.”

'Evet bu' dedirten beyanname

Seçim beyannamelerinin de diğer partilerin aksine olabildiğince zengin bir perspektifle hazırlandığını söyleyen Kahraman, şunları ifade etti: “Biz sadece Meclis'te bulunmak gibi kaygı taşıyan insanlar değiliz. Öyle bir kültürden gelmiyoruz, temsiliyet bizim için çok önemli. Bizim seçim beyannamemiz olabildiğince zengin, olabildiğince farklı ve birçok insana ‘evet bu’ dedirtecek geniş perspektifle hazırlanmış, herkesin kendini bulabileceği bir beyannamemiz var.”

3. Yol için Yeşil Sol

Seçim çalışmalarının hız kesmeden sürdürdüklerini, sahada olduklarını belirten Kahraman, şunları ekledi: “Halkın ilgisi çok fazla, bu bizi ziyadesiyle memnun etmekte. Sadece Ankara için söylemiyorum ülke genelinde bize yansıması budur. Gerçekten bu ülkenin halkları 3. Yol'u en iyi yol ve bunun için de Yeşil Sol Parti’yi görmekte. 21 yıldır ülkenin üstüne kabus gibi çöken, ülkedeki bütün sistemleri çökerten tek adamın iki dudağı arasına yargıyı, yürütmeyi, yasamayı sıkıştıran ve en önemlisi adaleti, hukuku gasp eden bu ceberut sistemin değişmesi, tek adam rejiminin gitmesi için kesinlikle Yeşil Sol denilmeli.” ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.