Gençlik eylemdir

Forum Haberleri —

Bir gençlik eyleminden

Bir gençlik eyleminden

  • TC özel savaş rejimi, gençliği hiç olmadığı kadar pasifleştirmiştir. Bundan çıkış yaptıracak en bilinçli ve örgütlü gençlik APO’cu yurtsever gençliktir. 

MAHİR DOĞAN

Kurdistan yurtsever gençliği, Önder APO’nun başlatmış olduğu özgürlük mücadelesinin yarattığı büyük değerlerin toplamı olan bir direniş mirasına sahiptir. Sömürgeci ve soykırımcı politikalar neticesinde kendini başka toplumların varlığında bulmaya çalışan Kürt gençliği, Önder APO’nun yoğun emekleriyle kendi gerçekliğiyle buluşmuş ve toplumsal özgürlüğe öncülük etme konumuna gelmiştir. Mehmet Akar bunun simgesidir. Henüz 25 yaşında olan bu yurtsever Kürt genci Önder APO’ya uygulanan ağırlaştırılmış mutlak tecritin 25. yılında İmralı işkence ve soykırım sistemiyle yaşamayı kabul etmeyeceğini büyük eylemiyle ortaya koymuştur. Bu aynı zamanda tüm Kürt halkına ve özellikle de yurtsever Kürt gençliğine tarihi anlamı olan büyük bir mesajdır.

Komplocu güçler Önderliğe yönelik uyguladıkları tecritle Kürt toplumunun moral değerlerini zayıflatıp, mücadelenin dışına atılmasını sağlamaya çalışmaktadırlar. Adeta yüzyıllık bir politika olan böl-parçala-yönet uygulamaları kapsamında Kürt halkının varlığını yok etmeye çalışmaktadır. Önder APO kendi şahsında bir ulusun varlığını inşa etmeye çalışırken izlediği yöntem, örgütleme ve eyleme geçmek olmuştur. Gençliğin vereceği mücadelenin yöntemini de belirlemiş olmaktadır. Yurtsever Kurdistan gençliği, nasıl ki gerillalaşarak büyük kazanımlar elde etmeyi bilmişse, toplum içinde de bilinçli bir örgütlenmeyle bu politikalara karşı etkili eylemlerle komployu boşa çıkartacaktır. Yeni dönemin direniş çizgisi ve ruhu da gençlik öncüsü olarak eylemiyle bunu ortaya koyan Mehmet Akar arkadaşın direniş ve fedakarlık çizgisidir.

Bir birey olarak Mehmet Akar kendi şahsında komployu boşa çıkartmış ve Önder APO’ya yoldaş olmayı bilmiştir. TC özel savaş kliğinin kendisi şahsında uygulamak istediği psikolojik savaşı fark ederek onu en anlaşılır tarzda boşa çıkartabilmiştir. Gerillaya katılmaması için ailesinin Amed HDP il binasının önüne götürülerek mücadelenin dışına çıkartılmak istendi. Ama Mehmet Akar arkadaş, eylemiyle hem İmralı direnişi hem de gerilla direnişiyle bütünleşmiş, yurtsever Kürt gençliğini de bu çizgide mücadele etmeye davet etmiştir. Kurdistan yurtsever gençliği de her zaman olduğu gibi buna en güçlü şekilde sahip çıkmayı bilecektir. Komplocu güçlere karşı gerçekleştireceği örgütlü eylemliliklerle bu konsepti teşhir edip yenilgiye uğratacaktır. TC özel savaş rejimi, gençliği hiç olmadığı kadar pasifleştirmiştir. Bundan çıkış yaptıracak en bilinçli ve örgütlü gençlik APO’cu yurtsever gençliktir. Bu aynı zamanda tarihi bir görev olmaktadır. Önder APO nasıl ki tarihi sorumluluğu üstlenmişse, onun çizgisinde yürüyen gençliğin de bu tarihi göreve sahip çıkması elzemdir. Mehmet Akar’ın eyleminin özü de Önder APO etrafında kenetlenmeyi, bu çizgide yürümeyi emretmektedir.

Bugün gençlik şahsında sergilenen direnişin belli bir etkisi olsa da gelinen aşamada mücadelenin gerekliliklerine cevap olmaktan uzaktır. Dolayısıyla daha örgütlü olmayı gerektirmektedir. Kurdistan yurtsever gençliğinin eylemci çizgisi, sistem içi eylem tarzının kapsamı dışına çıkartılarak daha devrimci bir tarza kavuşturulmalıdır. Unutmayalım ki, Uluslararası Komplo’yu liberalleştiren kurum ve kuruluşların belirlediği hukuk çerçevesinde mücadele yürütmek belli bir protesto tarzını aşamamaktadır. Yurtsever Gençliğin farkı da bu sistemin dışına çıkmak, kendi yol ve yöntemleriyle devrimci mücadelesini yürütmektir. Komployu kınayan olmamalı, komplodan hesap soran olmayı bilmelidir. Artık Kürt gençliği bir yılı daha Önderliğinden ayrı geçiremeyeceğini ortaya koymalı, bunun kararlılığı ve tutumu içerisine girmelidir. Önder APO ile görüşmeyi talep eden yaklaşımların dışına çıkarak, Önderliğin mutlak fiziki özgürlüğünü hedeflemelidir. Bunun gerçekleşmesi için gerekli olan yol ve yöntemi en yaratıcı bir şekilde bulup uygulamaya koyabilmelidir.  Şu an Kurdistan gençliğinin içerisinde bulunduğu konum öncülükten uzaktır. Öncülük görevine sahip çıkmalı, kendisiyle beraber enternasyonalist, devrimci sosyalist gençlik ile binlere varacak, iyi örgütlendirilmiş eylemleri açığa çıkartmalıdır. Komplo ancak etkili ve sürekli eylemliliklerle boşa çıkartılabilir. Toplumsal direnişi büyüterek, gerillanın kahraman direnişiyle birleşerek İmralı direnişine ulaşılabilir. İmralı’da ve dağda yenilen düşman şehirlerde de iliklerine kadar yenilgiyi tadabilmelidir.  Komplonun 25. yılı bitmeden kesinlikle Önderliğin fiziki özgürlüğü ile tamamlanacak bir yıl olmalıdır. Önder APO’nun en son belirttiği gibi, gelinen aşamada artık Kürt halkının varlığı bir statüye kavuşturulmalı ve soykırım politikalarından vazgeçilmelidir. Tarihin kendini tekrarlamaması, ancak Önder APO’nun özgürlüğü ile bu alışıla gelen kader gidişatı değiştirilebilir. Kurdistan yurtsever gençliğinin en büyük hayali olan Önder APO ile Amed surlarında buluşmasının vakti gelmiştir. Kurdistan’ın dört parçasında ve Avrupa’da tek bir ruhla direnişe geçecek olan gençlik bunu başaracaktır.

Mehmet Akar yoldaşın ‘’Benim bu eylemim İmralı’daki karanlığı aydınlatacaktır’’ şiarı ile komploya karşı büyük direnme ve büyük kazanma adına şimdi eylem zamanı!

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.