George Aslan: Oyunuzu kullanın

Yeşil Sol Parti Mêrdîn milletvekili George Aslan

Yeşil Sol Parti Mêrdîn milletvekili George Aslan

  • Mêrdîn’de (Mardin) Yeşil Sol Parti milletvekili seçilen Süryani George Aslan, yurt dışında yaşayan seçmenlere “oy kullan” çağrısı yaptı. 

 

Siyasi faaliyetlerinden kaynaklı sürgün gittiği Avrupa ülkelerinde uzun yıllar yaşamak zorunda kalan Süryani George Aslan, 14 Mayıs’ta yapılan seçimlerde Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nden (Yeşil Sol Parti) Mêrdîn Milletvekili seçildi. Aslan, ikinci tura kalan cumhurbaşkanlığı seçimleri için seçmenlere, Kürtçe, Türkçe ve Süryanice “sandığa gitme” çağrısı yaptı. Aslan, “Halkımız, 14 Mayıs’ta büyük bir coşkuyla sandık başına gitti. 28 Mayıs’ta da değişim için sandık başında olmalarını bekliyoruz. Değişiklik istiyorsak bunları evlerine göndermeliyiz. 21 yıldır operasyon ve saldırılar dışında halkımıza bir şey vermediler. ‘Artık yeter’ demeliyiz. Ekonomi, siyaset ve Kürt sorununun çözümünde 21 yıldır operasyon yapmanın ötesine geçmediler. Halkımız için bir şey yapmadılar” diye konuştu. 

Aslan, yurt dışındaki seçmenlere de şu çağrıda bulundu: “Kürt, Türk, Asuri-Süryaniler başta olmak üzere herkes oyunu kullansın. Yurt dışı seçmenler için 24 Mayıs’a kadar süre var. 24 Nerede yaşıyorsanız yaşayın; bu topraklar için bir değişime ihtiyaç var. Bu nedenle sandık başına gitmelisiniz.”  MARDİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.