Gerilla direnişi sahiplenildi

Yurt Dışı Haberleri —

  • Kürdistanlılar ve dostlarının Türk işgal saldırılarına ve tecride karşı eylemleri bu hafta sonu da devam etti. Gerilla direnişinin selamlandığı eylemlerde, mücadeleyi büyütme çağrısı yapıldı.

 

Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik işgal saldırıları, Kürt Halk Önderi’ne uygulanan tecrit ve PKK’nin üç öncü kadrosuna karşı ABD’nin aldığı karar Avrupa kentlerinde protesto ediliyor.

Almanya'nın Hamburg kentinde Dammtor semtinde düzenlenen eyleme çok sayıda Kürdistanlı ve enternasyonalist Alman katıldı. Hamburg DKTM adına konuşan Dicle Fırat, "Asıl teröristler Kürdistan'ı işgal eden devletlerdir" dedi.
Her yerde gerilla direnişinin sahiplenilmesi gerektiği belirtilen konuşmalarda ayrıca Filistin’e yönelik İsrail devletinin saldırıları da kınandı.

Almanya, saldırılara ortak olmamalı

Hannover’de Kürt Gençlik Meclisi öncülüğünde Türk devletinin işgal saldırıları protesto edildi. “İşgale ve soykırıma karşı her yer Zap her yer Avaşîn” sloganıyla gerçekleştirilen eylemde konuşan Gençlik Meclisi üyesi Ciwan Çewlik, “Alman devletine çağrı yapıyoruz. Kürtler üzerindeki baskıya, işgale ortak olmamalı ve derhal bu tutuma son vermelidir. Alman hükümeti Türkiye'ye silah satışını durdurmalı ve Almanya’da hapiste olan Kürt siyasetçileri bırakmalıdır. Biz Almanya’da yaşayan Kürtler olarak her zaman Önderliğimize ve gerillaya sahip çıkacağız. Mücadelemizi her geçen gün büyüteceğiz” diye konuştu.  

Diktatöre destek vermekten vazgeçin

Türk devletinin işgal saldırıları ve ABD’nin PKK’nin üç lider kadrosuna ilişkin kararı Demokratik Güç Birliği’nin (DGB) çağrısıyla Frankfurt’ta düzenlenen bir eylemle protesto edildi. Eyleme ayrıca Mannheim, Mainz, Darmstadt, Giessen kentlerinden Kürdistanlılar katıldı.

Frankfurt HBF önünde başlayan yürüyüşte PKK’nin üç lider kadrosunun fotoğrafları taşındı, sık sık, “Biji Serok Apo”, “Biji berxwedana gerilla” sloganları atıldı.

Yürüyüş ardından Alte Opera’da yapılan mitingde CİK adına bir konuşma yapan Mele Muhyettin Kurtay “Avrupa'daki insan hakları savunucuları ve siyasi liderler zalimin yanında değil, mazlumun yanında yer almalıdır” dedi. CDK/KAWA Eşbaşkanı Emin Deniz ise “Almanya, Kürt aktivistlerini ve sosyalistleri tutuklayarak Türkiye'deki faşist diktatöre destek veriyor” diye konuştu.

Kürt halkını bitiremezsiniz

İşgal saldırılarının ve tecridin kınandığı bir diğer kent ise Kiel oldu. Merkezi tren istasyonu önünde buluşan Kürdistanlılar daha sonra bir miting düzenledi. Kiel DTKM sözcüsü Şirin Farqin yaptığı konuşmada “Tüm çöktürme, işgal politikalarına karşı Kürt halkının özgürlük yürüyüşü devam ediyor” dedi.

Hiçbir gücün Kürt halkını ve Öcalan’a bağlılıklarını bitiremeyeceğini dile getiren Farqin, işgal ve tecrit politikalarına karşı hayatın her alanında mücadelenin süreceğini de sözlerine ekledi.

Sık sık, “Biji berxwedana PKK”, “Biji Serok Apo”, “Terörist Erdoğan” sloganlarının atıldığı eylemde işgalin ve tecridin kınandığı pankartlar ve dövizler taşındı.

Her yerde direnişi büyütelim

Marsilya'da işgal saldırılarını protesto eden Kürtler ve dostları, gerilla direnişini selamladı. Eylemde ayrıca Almanya’nın Kürt siyasetçilerine dönük saldırıları protesto edildi.

Öcalan posterleri ve PKK pankartları taşınırken, sık sık "Katil Erdoğan", "Bijî Serok Apo" sloganları atıldı. Eylemde yapılan konuşmada "Her onurlu Kürt bugün gerilla direnişine sahip çıkmalıdır. Her yerde direnişi büyüterek Önder Apo üzerindeki tecridi parçalamalıyız" denildi.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.