Gerilla her zaman hazırdır

Gerilla

Gerilla

  • Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı, AKP-MHP-Ergenekon rejimi tarafından geliştirilen saldırılar karşısında yenilmezliğini kanıtlayan gerillanın üzerine düşen bütün görevleri yerine getirmeye hazır olduğunu bildirdi.

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı, 39 yıl boyunca destansı direniş ve kahramanlıklar sergileyen gerillanın, bugün de halkın varlığı ve özgürlüğüne yönelik her türlü saldırıyı karşılayacak ve etkisiz kılacak kararlılık, güç ve azme sahip olduğunu vurguladı.

Merkezi Karargah Komutanlığı, 1 Haziran Atılımı’nın 19. yıl dönümüne ilişkin yazılı açıklama yaptı. Türk devletinin 1999'da bölge gericiliği ve uluslararası hegemonik güçlerin de desteğini arkasına alarak Kürt Halk Önderi'ne karşı yönelimini zirveye taşıyıp sonuç almayı hedeflediği hatırlatılan açıklamada, "Ancak Önder Apo’nun büyük öngörüsü ve tüm baskılara rağmen sergilediği dik duruşu, bu uluslararası komployu boşa düşürerek Kürt sorununu demokratik temelde çözme sürecinin kapısını aralamıştır" denildi.

Tasfiye ve imha konsepti

Kürt Halk Önderi'nin bu temelde tüm gerilla güçlerinin silahlı mücadeleyi durdurması ve Türkiye sınırları dışına çıkması çağrısı yaptığı; gerillanın Kuzey sahalarından geri çekildiği hatırlatılan açıklamada, şunlar belirtildi: "1999’dan 2004'e kadar geçen süre boyunca Önderliğimizin ve Hareketimizin bu sağduyulu ve çözümleyici yaklaşımına karşın Türk devleti ise çözüme dönük hiçbir adım atmadığı gibi, çeteci eğilimlerle de birleşerek Hareketimizi çürütme politikasını esas aldı. Özellikle aynı dönemde iktidara gelen AKP hükümeti, bölgesel düzeyde yaşanan gelişmeleri de fırsat bilerek boşa çıkmış olan Uluslararası Komplo’yu sonuca götürmek amacıyla Hareketimize karşı bir tasfiye ve imha konsepti geliştirdi.

Başka seçenek kalmadı

5 yıl boyunca devletin bütün inkar, imha ve baskılarına rağmen büyük bir sabırla bir mermi bile patlatmadan tarihi sorumluluk anlayışı sergileyen Hareketimizin önünde, AKP hükümetinin geliştirdiği komplo ve tasfiyeciliğe karşı tarihi bir kararlaşma ve direniş hamlesini başlatmak dışında bir seçenek kalmadı. Bu temelde tarihi 1 Haziran Hamlesi, Uluslararası Komplo’nun devamı olan ‘ya teslimiyet ya imha’ konseptine karşı Kurdistan halkının onurlu duruşu, kutsal direnişi ve Önder Apo’nun çizgisinde kararlaşmanın adı olarak gündeme geldi.

İkinci 15 Ağustos Atılımı

Hiç kuşku yok ki; bu anlamda 1 Haziran 2004 Hamlesi, Kurdistan halkının varlığını koruma savaşında tıpkı ikinci bir 15 Ağustos Atılımı rolü oynadı. 1 Haziran Hamlesi ile başlatılan yeni mücadele dönemi, Uluslararası Komplocu güçlerin desteğini alan Türk devletinin dayattığı imha sürecine önemli bir yanıt olduğu gibi, 1993'ten bu yana Önderliğimizin geliştirmek için çabaladığı Kürt sorununun diyalog yoluyla çözümü umutlarının tekrardan oluşmasına, KCK sisteminin inşasının temelinin atılmasına ve bir bütün olarak Önderlik paradigmasının yaşamsallaşma imkanı bulmasına zemin oldu.

Türk devletini masaya çekti

Dağda Kurdistan Özgürlük Gerillasının yürüttüğü mücadeleyle şehirlerde Kürt halkının ortaya koyduğu serhildan tutumunun birleşimi temelinde zirveleşen 1 Haziran ruhu, yalnızca bu umutlara zemin olmadı, aynı zamanda her ne kadar sonuç itibarıyla samimiyetsizliğiyle gösterilen tüm çabaları boşa çıkartsa da pratik olarak Türk devletini masaya çekti. Gerek 2006 itibarıyla zaman zaman vuku bulan ateşkesler süreci olsun, gerek Oslo ve İmralı süreçlerinde görüldüğü gibi diyalog yöntemleriyle olsun, Kürt sorununun çözümünün tartışılması ortamının yaratılmasında 1 Haziran Atılımı’nın başat rolünün olduğu açık bir gerçektir. Bu anlamda bu tarihi hamlenin siyasi etkilerinden ve mücadelemizin büyümesine yönelik olarak etkilerinden söz etmek mümkündür.

Gerilla yeniden yapılandı

Hiç kuşku yok ki; bu büyümenin ve gelişmelerin ana kaynağını Önder Apo’nun emeği, çabası ve geliştirdiği Demokratik Modernite paradigması ile kahraman şehitlerimiz öncülüğünde verilen gerilla mücadelesi sağladı. Yalnızca düşmana karşı yürütülen mücadelede bir hamlesel döneme girilmedi, aynı zamanda Kurdistan Özgürlük Gerillası kendisine yönelik de bir hamlesel süreç başlattı. Savaş süreci boyunca gerillanın yaşadığı tıkanıklığı aşmak, çağın gerektirdiği modern gerillanın ilkelerini hayata geçirmek amacıyla geliştirilen tüm yeniden yapılanma projelerinin, 1 Haziran Atılımı’nın etkisiyle gerçekleşen hamleler olduğu açıktır. Bu eksendeki bir yaklaşımla oluşturulan yeni dönem demokratik modernite gerillası, bir yandan çağımızın en modern teknolojisine karşı özgür alanların savunulması konusunda ileri düzeyde bir performans sergilerken, diğer yandan kendisinde gerçekleştirdiği fedai ruhun derinleşmesi sayesinde direniş, mücadele ve savaş gerçekliğinde yeni bir perspektif kazandı. Bugün Kurdistan Özgürlük Gerillası, eski-klasik gerilla gibi yalnızca yer üstünde savaşmamakta, yer üstünde uzmanca savaşırken, yer altında ve gökyüzünde de askeri düzeyini geliştirmektedir.

Yenilmezliğini kanıtladı

Bütün zorluklara rağmen 39 yıl boyunca destansı direniş ve kahramanlıklar sergilemiş olan Kurdistan Özgürlük Gerillası, bugün de halkın varlığı ve özgürlüğüne yönelik her türlü saldırıyı karşılayacak ve etkisiz kılacak kararlılık, güç ve azme sahiptir. Özellikle de son 8 yıl boyunca AKP-MHP-Ergenekon rejimi tarafından geliştirilen saldırılar karşısında araziye dayalı uzman tim savaşı; tünel savaş taktikleriyle büyük bir performans açığa çıkararak yenilmezliğini kanıtlayan Kurdistan Özgürlük Gerillası, bugün de halkımızın ve Önderliğimizin özgürlüğü yolunda üzerine düşen bütün görevleri yerine getirmeye hazırdır." BEHDÎNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.