Gerilla, komployu parçalayacak

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan

  • Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı, gerillanın Uluslararası Komplo’yu tümden parçalayıp yenilgiye uğratacağını vurguladı.

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı, KJK Koordinasyonu, PAJK Koordinasyonu ve KCK Genel Başkanlık Konseyi, Uluslararası Komplo'yu kınadı, mücadele kararlılığını tekrarladı.

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 15 Şubat 1999'da Uluslararası Komplo'yla Türkiye'ye teslim edilmesinin 24. yıl dönümü vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı. Gerillanın, mücadele ilhamını, inancını, iradesini, düşünce gücünü ve azmini Kürt Halk Önderi'nin tarihi duruşundan alarak kendisini fedai ruhla mücadele etmeye adadığını belirten merkezi Karargah Komutanlığı, "Gerilla, Önderliğimize ve halkımıza karşı geliştirilen her saldırıya karşı tarihte eşi görülmemiş bir iradeyle karşı koyarak işgalcilerin soykırım hesaplarını bir kez daha boşa çıkarmıştır. Bu duruşla Önder Apo’ya, halkımıza ve ülkemize nereden ve nasıl saldırı gelişirse gelişsin Sara ve Rûkenlerin fedai ruhuyla cevap verecek güçte olduğunu dosta düşmana göstermiştir. Önderliğimiz etrafında ateşten bir çember oluşturan fedai şehitlerimizin mücadelesini esas alarak Uluslararası Komplo’yu tümden parçalayıp yenilgiye uğratacaktır. Apocu çizgiden asla taviz vermeden, hiç tereddüt etmeden, büyük bir azim, inanç, kararlılık ve fedai ruhla dönem görevlerine sahip çıkacaktır" dedi.

Komutanlık, , Uluslararası Komplo’nun 25. yılında profesyonel gerillacılığı daha ustaca pratikleştirerek tümden parçalama, Kürt Halk Önderi ile fiziki buluşmayı gerçekleştirme mücadelesinde üzerlerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmedeki yüksek kararlılığını vurguladı.

KJK: Fiziki özgürlüğünü sağlayacağız

KJK Koordinasyonu da Uluslararası Komplo’nun yıl dönümü dolayısıyla açıklama yaptı. Temel hedefinin Öcalan'ın fiziki özgürlüğüne kavuşması olduğunu belirten Koordinasyon, bunun için çalışan milyonlarca insanın çalıştığını belirtti. Koordinasyon, "Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü mücadelemiz, direnişimizle sağlayacağız. Önderliğimizin düşüncelerini dünyanın dört bir yanına yaygınlaştıracağız. İmralı duvarlarını çalışmalarımızla parçalayacağız” dedi.

PAJK: İmralı sistemini yıkmalıyız

PAJK Koordinasyonu ise açıklamasında şunları ifade etti: "Önder Apo’nun özgürlüğünü savunmak, kadını ve insanlığı savunmaktır. Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü için yürütülen mücadele ne kadar genişlerse, özgürlük devrimini korumak da o kadar mümkün olacaktır. Bu bilinçle mücadeleyi büyütmeli ve İmralı sistemini komplonun 25. yılında yıkmalıyız.”

KCK: Yenilgiye kadar direniş

KCK Genel Başkanlık Konseyi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kürt Halk Önderi'nin tam 24 yıldan beri İmralı tabutluk sisteminin içerisinde tutulmasının, artık halkımızın tahammül sınırlarını aştığını kaydetti. Konsey, şunları belirtti: "Uluslararası Komplo'nun 25. yılı, yeni yüzyılı belirleyecek siyasi bir dönüm noktası niteliğindedir. Kürt halkı, Hareketi ve dostları olarak Kürt Özgürlük Mücadelesi lehine, halklar ve ilerici insanlık lehine, komployu yenilgiye uğratan, Kürt varlık ve özgürlük mücadelesini zafere taşıyan tarihi bir gelişme düzeyini hep beraber ortaya çıkarabilmeliyiz. Komploya karşı 25. direniş yılına bu temel hedef ve iradi kararlılıkla giriyoruz. Bunu pratikleştirme iddiasına ve kararlılığına her zamankinden daha fazla sahibiz. 25. yılında Uluslararası Komplo'yu yenilgiye uğratıncaya kadar direnişi yükseltmeliyiz." BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.