Gerillalar, kış şartlarına rağmen Türk güçlerine yönelik eylemlerini sürdürüyor. Xakurkê bölgesinin Şehit Axîn Tepesi’ndeki Türk askerlerini dört koldan vuran gerillalar, bir konteyner, mevzi, çadırı imha etti; 8 askeri öldürdü.

Türk ordusunun Kuzey Kürdistan’daki imha ve Güney Kürdistan’daki işgal saldırılarına karşı direnen HPG/YJA STAR gerillaları, etkili eylemlerle de yanıt veriyor. Xakurkê’de 23 Şubat’ta yapılan eylem 8 Türk askeri öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi(BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, eylem ve operasyonlarla ilgili şu bilgiler paylaşıldı:

  • Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında 23 Şubat günü Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesine bağlı Şehit Axin Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlendi. Mevzi ve barınaklarının dört koldan etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 1 konteyner, mevzi ve çadır imha edildi; 8 askerin öldürüldüğü tespit edildi. Eylem ardından akşam saatlerine doğru işgalci TC ordusu Skorsky helikopterlerle ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırdı. Eylemi gerçekleştiren gerilla birliği sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaştı.
  • Türk savaş uçakları, 23 Şubat’ta Xakurkê bölgesine bağlı Sinînê; 24 Şubat’ta Metina bölgesine bağlı Golka ve Kandil bölgesine bağlı Silê alanını bombaladı.
 

ANF/BEHDİNAN