
Komutanlık yaptığı yazılı açıklamada AKP'nin 24 Temmuz günü başlattığı saldırılarla, Kürt halkının oylarıyla iktidardan düşmesinin intikamını alma peşinde olduğuna, başta Hakkari bölgesi olmak üzere Silvan, Lice, Varto, Diyadin gibi alanlarda bu nedenle katliam denemeleri yaptığına dikkat çekti.
"Bugün Gever’de çocuk yaşlı gözetmeden herkesi hedefleyen AKP hükümeti, Colemêrg halkının yurtseverliğe en üst düzeyde sahip çıktığı ve AKP’nin oyunlarına gelmediği için halkımızdan hesap sormak istemektedir" diyen Halk Savunma Merkezi, AKP hükümetinin yeniden Kürdü Kürde kırdırtma politasının peşine düştüğüne dikkat çekti.
Kırdırma politikası çöktü
Kürt halkının 7 Haziran'da ortaya koyduğu birlik tutumu, Kürt Özgürlük Hareketi'nin yapıcı yaklaşımlarının "Kürdü Kürde kırdırtma" politikasını ciddi bir tıkanmayla yüz yüze bıraktığına dikkat çeken KCK, AKP'nin çeşitli entrika ve kandırmacalarla korucuları yeniden, bir asker gibi savaşta kullanmak ve Kürtler arası çatışma yaratmak istediğini vurguladı. Halk Savunma Merkezi, bu amaçla son dönemde korucularla çeşitli toplantıların yapıldığını da hatırlattı.
Provokasyon uyarısı
Bu toplantılarda korucuların tehdit edildiğini, korkutulduğunu kaydeden Halk Savunma Merkezi, "En son Kozluk’ta görüldüğü gibi bir çok yerde kontralarına gerilla elbiseleri giydirerek koruculara karşı eylem yaparak bunları gerilla güçlerimize yüklemek; bu kontraların yaptıkları patlama eylemleriyle provokasyon ortamı yaratmak istemektedirler. Provokasyon ve oyunlarla yeniden korucu kesimleri savaşa sokmak isteyen AKP’nin bu alçakça oyunlarına kimse gelmemelidir" dedi.
Halk Savunma Merkezi, gerilla güçlerinin koruculara karşı eylem yapmama kararını da hatırlatarak, "Kimse bu yalana inanarak Türk devletinin yeniden Kürt kanını dökme politikasına alet olmamalıdır" dedi.
Yurtsever tutum almaya çağrı
Açıklamada şu çağrıda bulunuldu: "Kürdistan’daki tüm korucu kesimlerin AKP’nin oyunlarına tutum alması, ne olursa olsun savaşmayacaklarını açıkça ifade etmesi, Türk devleti içindeki savaş yanlısı kesimlerin elini zayıflatacak ve Türk devletini daha fazla barışçıl yollara zorlayacaktır. Bu açıdan korucuların bu tarihsel süreçte yurtseverlik ve demokratlık vasıflarına sahip çıkarak savaşta taraf olmayacaklarını ve savaşa girmeyeceklerini açıkça beyan etmeleri, demokratik ve barışçıl çözüm yolunun gelişmesinde önemli bir hizmet olacaktır.
Tüm yurtsever korucuları bu önemli dönemde Türk devletinin oyunlarına gelmemeye ve yurtsever tutumu almaya çağırıyoruz."
ANF/BEHDİNAN