Gever'de evlere fişleme 'ziyareti'

  •  Hakkari'nin Gever (Yüksekova) ilçesinde polis, evlere giderek, hukuka aykırı bir şekilde biyometrik veri toplama yöntemi olan parmak izi alıyor ve iyi bir şey yapıyormuş gibi reklamını yapıyor. 

Yüksekova İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından ilçede engellilere dönük başlatılan “Pusulam Polis” uygulaması tartışma yarattı.

Hakkari Emniyet Müdürlüğü resmi twitter hesabından tartışma yaratan bir paylaşımda bulundu. Paylaşımda, Yüksekova İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği’nin ilçede “Pusulam Polis” adlı bir uygulama başlattığı duyuruldu. Paylaşımda şu ifadelere yer verildi: “Yüksekova İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğimizce ‘Pusulam Polis' projesi kapsamında, ilçemizde vatandaşların kaybolduklarında daha kolay ulaşılabilmesi ve mağduriyetlerinin giderilmesi için evleri ziyaret edilip parmak izleri alındı.”

Uygulama ile engelli yurttaşların kaybolması halinde kolay ulaşılabilmelerinin hedeflendiği öne sürülerek ziyaret edilen evlerde parmak izleri alınıyor.

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, bu paylaşıma dikkat çekerek, Türk İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Hakkari Valiliğini etiketleyerek, "Biyometrik veri toplama yöntemi olan parmak izi alma uygulaması hukuka açıkça aykırıdır. Bu hukuksuzluktan derhal vazgeçilerek elde edilen kayıtlar silinmelidir" diye seslendi. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.