Gever'de köy baskını ve gözaltı

  • Gever'e bağlı birçok köyde devam eden askeri saldırı sırasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Memkava köyüne baskın yapan Türk askerleri, aynı aileden 10 kişiyi gözaltına aldı. 

 

Hakkari’nin Gever ilçesine bağlı Memkava, Dara, Kaport ve Nêbarê köylerinde önceki gün saat 04.00 sıralarında askeri saldırı başlatıldı. Kaport ve Memkava köyü kırsal alanlarında çatışma çıktı. Yerel kaynaklar, yaşanan çatışmaların ardından iki kadına ait olduğu belirtilen cenazenin Yüksekova Devlet Hastanesi’ne götürüldüğünü; bir kişinin de yaralı halde gözaltına alındığını aktardı.

Şiddetli çatışmaların ardından Jandarma Özel Harekat (JÖH) tarafından Memkava köyüne baskın yapıldı. Askerlerin yurttaşları evlerinden çıkararak arama yaptığı öğrenildi. Evlerde yapılan aramaların ardından aynı aileden Zenure, Zine, Adile, Jiyan ve İlham Özkaplan ile isimleri öğrenilemeyen 5 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltında alınan 10 kişinin Yüksekova Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğü ve ifadelerinin ardından Yüksekova Adliyesine götürüldükleri aktarıldı. Adliyeye giden avukatların ise gözaltında tutulanlarla görüşmesine izin verilmedi.  HAKKARİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.