Girê Amediyê'de sabotaj

HPG gerillaları

HPG gerillaları

  • Gerilla, önceki gün Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen Türk askerlerine iki kez sabotaj taktiğiyle müdahale etti; 6'sını öldürdü, 1'ini yaraladı.

Türk ordusu, Direniş Alanları’ndaki savaş mevzilerini 7 kez kimyasal silah, fosfor bombaları ve patlayıcılar, 5 kez savaş uçakları, 20 kez saldırı helikopterleri ve onlarca kez de obüs ve havanlarla bombaladı. Buna rağmen eylemlerini sürdüren gerilla, 7 Türk askerini öldürdü, 1'ini yaraladı; 1 dorn ve 1 termal kamera sistemini imha etti. 
HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, Medya Savunma Alanları'nda devam eden savaşla ilgili şu bilgiler verildi:

Avaşîn Bölgesi

* YJA Star gerillaları, Mervanos’ta bulunan Kanî Biyê’deki işgalci mevzilerini 19 Temmuz saat 22.30’da Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde hedef aldı; 1 termal kamera sistemini imha etti.

Zap Bölgesi

* Şehîd Adil’da bulunan savaş mevzilerini bombalamak için 21 Temmuz saat 06.00’da gönderilen bomba yüklü 1 dron, vurularak düşürüldü.

Metîna Bölgesi

* Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine doğru 20 Temmuz 14.40 ve 17.17 saatlerinde ilerlemek isteyen Türk askerleri, Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde iki kez sabotaj taktiğiyle vuruldu; 6'sı öldürüldü, 1'i de yaralandı. 
* Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 20 Temmuz saat 06.30’da suikast taktiğiyle vuruldu; 1'i öldürüldü. 
* Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri hareket halindeyken 20 Temmuz saat 19.30’da ağır silahlarla vuruldu. Müdahale sonucu bir kademe geri çekildiler. 
* Girê Amediyê Direniş Alanı’na 20 Temmuz saat 22.00’de indirme yapmak isteyen Skorsky helikopterleri ağır silahlarla vuruldu. Etkili vuruşları sonrasında Skorsky helikopterleri indirme yapamadan alandan uzaklaşmak zorunda kaldı.

Kimyasal ve patlayıcılar

* Türk ordusu, 20 Temmuz’da Girê Amediyê, Girê Hakkarî, Çemço ve Şikefta Birîndara Direniş Alanları’ndaki savaş mevzilerini 6 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombaladı.
* Şikefta Birîndara Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri, 20 Temmuz’da fosfor bombasıyla bombalandı.

Diğer bombardımanlar

* Türk ordusu, 20 Temmuz’da Girê Bihar, Girê Amediyê, Sîda ve Saca Direniş Alanları'nın, 5 kez savaş uçaklarıyla bombaladı. 
* Girê Amediyê, Girê Hakkarî, Kurêjahro, Werxelê ve Karker Direniş Alanları 20 kez saldırı helikopterleriyle bombalandı.
* Xakurkê’deki Girê Şehîd Hakî yamaçları ve Girê Şehîd Kamuran alanı ile Girê Amediyê Direniş Alanı, sınırdaki karakollardan atılan obüs ve havanlarla onlarca kez bombalandı. BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.