Girê Hakkarî'de helikopter düşürüldü

.

.

  • Gerilla, Girê Hakkarî Direniş Alanı’nı 2 Haziran gecesi bombalamak isteyen 2 saldırı helikopterine müdahale ederek iki koldan ateş altına aldı. Ağır darbe alan saldırı helikopterlerinden biri uzaklaşamadı ve Direniş Alanı çevresine düşerek imha oldu. 

Türk ordusu, yüzlerce kez obüs ve havanlarla, 46 kez savaş uçaklarıyla ve 33 kez kimyasal silahlarla saldırmasına rağmen gerillanın, 1 Haziran Hamlesi’nin 18. yıl dönümünü selamlamak amacıyla eylemleri devam ediyor. Son eylemlerde 1 saldırı helikopteri düşürüldü, 10 asker savaş dışı bırakıldı, 1 mevziyi imha edildi. 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, saldırı ve eylemlerle ilgili şu bigiler verildi:

Metîna Bölgesi

* Cenga Xabur Devrimci Hamlesi çerçevesinde 1 Haziran günü saat 12.30’da Girê Azad boğazında bulunan Türk askerleri, isabetle vuruldu. 
* Girê Hakkarî Direniş Alanı’nın Şehîd Zemanî savaş mevzileri çevresindeki Türk askerleri, 1 Haziran günü saat 21.30’da ferdi silahlar ve el bombalarıyla vuruldu; 2'si öldürüldü, 1'i yaralandı. 
* Girê Hakkarî Direniş Alanı’nı 2 Haziran günü saat 02.00’de bombalamak isteyen 2 saldırı helikopteri, iki koldan hedef alındı. Ağır darbe alan saldırı helikopterlerinden biri uzaklaşmak isterken Direniş Alanı çevresine düşerek imha oldu. 

Zap Bölgesi

* Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde 1 Haziran günü saat 17.30’da Şehîd Şahîn Direniş Alanı yamaçlarında bulunan ağaçları kesmek isteyen Türk askerleri vuruldu; 1'i öldürüldü. 
* YJA Star gerillaları, 1 Haziran günü saat 17.20 ve 22.10’da Karker Direniş Alanı’nın Şehîd Rêber savaş mevzileri yakınlarındaki Türk askerlerini ferdi silahlar ve suikast taktiğiyle vurdu; 2'sini öldürdü. 
* Türk askerleri, 1 Haziran günü 14.30-20.00 saatleri arasında Şehîd Şahîn Direniş Alanı’nın Şehîd Berxwedan savaş mevzilerini patlayıcılarla bombalamak isterken iki kez ağır silahlarla vuruldu. Trük askerleri, müdahalelerin ardından bir kademe geri çekilmek zorunda kaldı.
* Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde 2 Haziran günü saat 05.10’da Girê Cûdî Direniş Alanı’nın Şehîd Savuşka savaş mevzileri çevresindeki Türk askerleri, yarı hareketli timler tarafından sızma taktiğiyle 2 koldan hedef alındı. Birinci ve ikinci eylem kollarının yakın mesafeden ferdi silahlar ve el bombalarıyla vurduğu bu eylemde 2 Türk askeri öldürüldü, 2'si yaralandı ve 1 mevzi imha edildi. Eylemin ardından işgalciler bir kademe geri çekildi.

Kimyasal ve patlayıcılar

* Türk ordusu, 1 Haziran’da Zap'a bağlı Şikeftan Birîndara, Karker, Şehîd Berxwedan, Şehîd Şahîn alanları ile Avaşîn’e bağlı Werxelê Direniş Alanı'nı 33 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombaladı. 

Diğer bombardımanlar

Türk ordusunun 1 Haziran'daki obüs, saldırı helikopterleri ve savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği saldırıların ayrıntıları ise şöyle:
* Zap'a bağlı Girê Cûdî, Girê FM, Girê Bihar, Kurêjahro, Şehîd Şemdîn, Şehîd Tolhildan, Şehîd Şahîn, Çemço ve Sîda alanları, saldırı helikopterleri, yüzlerce kez sınır hattındaki karakollardan atılan obüsler ve 25 kez savaş uçaklarıyla bombalandı. 
* Metîna'ya bağlı Dêşîşê, Seraro, Êdînê köylerinin çevresi ile Girê Hakkarî, Girê Ortê, Serê Metîna ve Şehîd Zemanî alanları, saldırı helikopterleri, onlarca kez obüsler ve 17 kez savaş uçaklarıyla bombalandı.
* Garê'ye bağlı Yekmalê köyü savaş uçaklarıyla bombalandı. 
* Qendîl'e bağlı Kalatuka’nın Şêxan köyü 3 kez savaş uçaklarıyla bombalandı. BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.