Girê Hakkari’de büyük çatışma

❏

  • Girê Hakkari’deki eylem ve çatışmalarda 5 Türk askeri öldürüldü; 3 mobese, 4 mevzi, 1 A4, 1 B7 ve 1 bombaatar imha edildi. Türk hava güçlerinin de katıldığı çatışmada 7 gerilla şehit düştü.

Gerilla, zorlu kış koşullarına ve bütün imkansızlıklara rağmen Kurdistan halkının özgürlüğünü kazanma mücadelesinde fedaice savaşıp işgalcilere ağır darbeler vurmaya devam ediyor.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada devam eden savaşla ilgili şu bilgiler verildi:

* Amediyê ilçesinin Şeladizê nahiyesine bağlı Sîda köyü yakınlarındaki gerilla direniş mevzileri çevresine yerleştirilen 1 mobese kamera sistemi, 4 Şubat saat 12.30’da Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde suikast taktiğiyle vurularak imha edildi.

* Girê Hakkari’de Türk askerlerine 2 Şubat'ta Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde 6 koldan eylem düzenlendi. Gerilla, işgalcilerin darbe almamak için üç kademeli olarak döşediği dikenli telleri ve projektörleri ustalıkla aşarak mevzilerinin üzerine gitti. Mevzilerin çevresindeki 3 Türk askeri, el bombaları ve ferdi silahlarla saat 07.10’da el bombaları ve ferdi silahlarla vurularak öldürüldü. Yüksek saldırı ruhu ve yıldırım hızıyla mevzilerin üzerine giden gerilla, 2 Türk askerini daha öldürdü. Çetin kış koşullarına ve metrelerce kar düşmüş olmasına rağmen fedai ruhla bu kapsamlı saldırı eylemini gerçekleştiren gerilla, 3 adet mobese kamera sistemi, 4 adet mevzi, 1 adet A4, 1 adet B7 ve 1 adet bombaatarı da imha etti. Bu eylemde yaşanan çatışma ve hava saldırılarında fedaice yaşayan ve savaşan 7 gerilla şehadete ulaştı.

* Türk ordusu, 4 Şubat saat 14.30’da Çemço bölgesi çevresindeki gerilla direniş mevzileri yasaklı bombalarla 1 kez bombaladı.

* Türk savaş uçakları, 2 Şubat’ta Girê Hakkari Direniş Alanı'nı 2 kez bombaladı.

* Girê Hakkari Direniş Alanı ve Çemço bölgesi çevresindeki gerilla direniş mevzileri, 2 ve 4 Şubat’ta obüs, tank ve ağır silahlarla onlarca kez bombalandı. BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.