Gizemli hepatit öldürüyor

Kadın Haberleri —

Foto: Afp / Yemen-Hajjah

Foto: Afp / Yemen-Hajjah

  • DSÖ, nedeni açıklanamayan hepatit hastalığının 16 ülkeye yayıldığını ve Endonezya’da 3 çocuğun yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Geçtiğimiz günlerde Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Avrupa ülkeleri de dahil 11 ülkede nedeni açılanamayan gizemli hepatit virüsünün yayıldığını ve bir çocuğun öldüğünü duyurmuştu. Konuya ilişkin yeni uyarılarda bulunan DSÖ, virüsün 16 ülkeye yayıldığını ve 3 çocuğun Endonezya’da yaşamını yitirdiğini açıkladı.

4 çocuk yaşamını yitirdi

Euronews’te geçen habere göre, Hastaneye kaldırılan ve yaşamını yitiren çocuklarda; mide bulantısı, ateş, kusma, sarılık, ishal, bilinç kaybı gibi belirtiler olduğu aktarıldı. Endonezya ve Avrupa’daki çocuk ölüm sayısı 4’de çıkarken, DSÖ, gizemli hepatit salgını yüzünden şu ana kadar 16 yaş altı 17 çocuğa karaciğer nakli yapıldığı duyurdu.

DSÖ verilerine göre hepatit vaka sayısı 200’ü bulurken sadece İngiltere’de 111 çocuk hastalandı.

AB ülkeleri içinde şimdiye kadar 55 vaka kayıtlara geçerken, ABD ve İsrail de gizemli hepatit vakası örülen ülkeler içinde yer aldı.

Hepatitin Covid 19 bağlantısı

DSÖ, İngiltere'de ortaya çıkan ve daha sonra 16 ülkede görülen nedeni belirsiz hepatit virüsünün belirtilerini taşıyanlar için standart hijyen kurallarını uygulama tavsiyesinde buldu.

DSÖ Araştırmacısı Dr. Philippa Easterbrook, Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisinin basın toplantısında, virüs bulaşan çok az çocuğun Covid-19 aşısı yaptırdığı bilgisini paylaşarak, vakaların Covid-19 aşılamalarıyla bir bağlantısı olmadığını vurgularken,

hastalığın “gizemli” veya “nedeni belirsiz” olarak tanımlanması, akıllara Covid-19 virüsünü yeniden getirdi. Çünkü, Covid-19, henüz adı konulmadan önce "gizemli bir akciğer rahatsızlığı" olarak tanımlanmıştı.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.