
Efrîn Toplumsal İşler Konseyi Başkanı Erîfe Beker, göçmen kamplarındaki kadınlar için kanton genelinde uygulanan kadın yasalarının hayata geçirileceğini söyledi.
Rubar ve Şehba Göçmen Kampları’nda yaşayan kadınlara yönelik toplantılar düzenlendi. Kadın yasaları okunduktan sonra Efrîn Toplumsal İşler Konseyi Başkanı Erîfe Beker, kadın ve erkek arasında yaşanan sorunların nasıl ele alınacağına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Her iki kampta da kadınların örgütlü bir yaşam sürmesi için birlikte hareket edileceğini vurgulayan Beker, çok eşlilik ve çocuk yaşta evlilik gibi konularda da uyarılarda bulundu. Beker, kamplarda yaşayan kadınların haklarının güvenceye alınabilmesi için kadın yasalarının yürürlüğe konulacağını söyledi.
Rojava’da kadınların elinden çıkan kadın yasasıyla kadın yönelik şiddet, erken yaşta evlilikler, çok eşlilik gibi uygulamalar yasaklanıyor, resmi nikah, kadına mülkiyet hakkı, eşit ücret hakkı zorunlu kılınıyor, yaşamın her alanında eşit temsiliyet uygulaması getiriliyor.
EFRÎN