Google'ın yapay zekâsı daha iddialı

Kültür/Sanat Haberleri —

  • Google, yeni yapay zekâ modeli Gemini’ı duyurdu. Google, Gemini’ın şu ana kadar geliştirdiği en gelişmiş yapay zekâ modeli olduğunu belirtiyor.

Google DeepMind ekibinin liderliğinde geliştirilen Gemini; metin, görüntü, ses, video ve kodlama dilleri gibi farklı bilgileri genelleştirip anlayabiliyor ve kullanabiliyor ve veri merkezlerinden mobil cihazlara kadar çeşitli yerlerde çalışabiliyor.

Google; Gemini’ın matematik, fizik, tarih, hukuk ve etik dahil olmak üzere 57 konuda hem bilgi birikimi açısından hem de bu yetenekleri problem çözmek için kullanabilme konusunda insan uzmanlardan daha ileride olduğunu belirtiyor.

Google, yeni yapay zeka robotu Gemini'nin ChatGPT gibi mevcut rakiplerinden daha iyi mantık yürütebildiğini söylüyor. BRÜKSEL

 

*****

Yapay zekâ yasası

Avrupa Birliği ülkeleri uzun görüşmelerin ardından Yapay Zekâ Yasası üzerinde anlaşmaya vardı. Avrupa Komisyonu'nun iç pazardan sorumlu üyesi Thierry Breton, anlaşmayı "AB, yapay zekânın kullanımı için net kurallar koyan ilk kıta oldu" şeklinde duyurdu. Breton, yapay zekâ yasasının "bir kurallar kitabından çok daha fazlası" olduğunu belirterek, bunu "AB'deki yeni girişimlerin ve araştırmacıların küresel yapay zekâ yarışına liderlik etmeleri için bir fırlatma rampası" olarak niteledi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.