Görgün ve Kahraman için yürüyüş

Lokman Görgün ile Musa Kahraman’ın taziyesi

Lokman Görgün ile Musa Kahraman’ın taziyesi

  • Omeriya bölgesinde infaz şüphesi taşıyan bir şekilde öldürülen 8 çocuk babası Lokman Görgün ile HPG’li Musa Kahraman’ın taziyesi ziyaret edildi. Yüzlerce kişi taziye sonrası “Bimre ixanet” sloganıyla yürüyüş gerçekleştirdi.

Mêrdîn'in Omeriya (Ömeryan) bölgesinde bulunan Cinata kırsal mahallesinde "PKK'li" olduğu iddiasıyla askerler tarafından öldürülen 8 çocuk babası Lokman Görgün (53) ile HPG'li yeğeni Musa Kahraman'ın (Xebatkar/Çiyager) ailesine taziye ziyareti gerçekleştirildi. Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) öncülüğünde aralarında HDP, DBP, Yeşil Sol Parti temsilcileri ile HDP eski milletvekili Gülser Yıldırım’ın da bulunduğu kitle, Cinata kırsal mahallesinde kurulan taziyeye geçti. Kitleyi köy girişinde Görgün ile Kahraman’ın yakınları ve köy sakinleri, “Şehîd namirin” ve “Ey şehîd xwina te li erdê namîne” sloganları eşliğinde karşıladı. Köy girişindeki karşılamanın ardından kitle taziye evine doğru yürüyüş gerçekleştirdi. Kitleyi taziye evinin girişinde toplanan kadınlar zılgıtlar eşliğinde karşıladı.

 Taziye evindeki saygı duruşunun ardından konuşan HDP İl Eşbaşkanı Mehmet Ali Yiğit, özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlerin yükselttiği bayrağın yere düşmesine izin vermeyeceklerini, bunu kendilerine borç olarak gördüklerini söyledi. Ardından “Bimre İxanet” sloganı eşliğinde çevre köylerden de gelenlerle birlikte yüzlerce kişi tarafından gerçekleştirilen yürüyüşün ardından mezar başında anma yapıldı. Mezar başında “Çerxa Şoreşê” marşı okunurken, ilk olarak Kahraman’ın annesi Türkan Kahraman söz aldı.

Anne Kahraman, başının dik olduğunu, ağlamadığını belirterek, “Misafirlerin çoktur. Başın dik olsun. Annen ağlamıyor. Sana verdiğim sözü yerine getirdim. Benim başım diktir. Son damla kanıma kadar da senin yolunu takip edeceğim” dedi. Görgün’ün eşi Fusuna Görgün de başlarının dik olduğunu belirterek, “Yaşasın Başkan Apo, yaşasın dağlardaki gerilla. Kurdistan’ın başı sağ olsun” diyerek, eşinin ve Kahraman’ın ihanet sonucu katledildiğini vurguladı.

Görgün’ün oğlu Mehmet Görgün ise babasının yargısız infaz edildiğini belirterek, hesap soracaklarını dile getirdi. MARDİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.