Görüşme sonrası Nürnberg Medya Halk Evi'ne baskın

Yurt Dışı Haberleri —

 Nürnberg kentindeki Medya Halk Evi'ne baskın

Nürnberg kentindeki Medya Halk Evi'ne baskın

  • Almanya ile Türkiye arasında gerçekleşen görüşmeler sonrasında Kürt kurum ve siyasetçilere yönelik gerçekleşen baskınlar rutinini bu kez de bozmadı! Polis, Nürnberg kentindeki Medya Halk Evi'ni baskın düzenledi. 

 

Alman polisi, Nürnberg kentindeki Medya Halk Evi'ni kırarak baskın düzenledi. Edinilen bilgilere göre sabah saatlerinde eş zamanlı olarak Makbule Kartal'ın evi de basılarak misafiri gözaltına alındı.

Almanya ile Türkiye arasında gerçekleşen görüşmeler sonrasında Kürt kurum ve siyasetçilere yönelik gerçekleşen baskınlar rutinini bu kez de bozmadı! Almanya Başbakanı Merkel’in Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan ile, Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun mevkidaşı Maas ile görüşmesi ardından Nürnberg’deki Kürt kurumu Medya Halk Evi’ne baskın düzenlendi.
FCK-BW-Bayern Federasyonu, Almanya'nın Nürnberg kentindeki Medya Halk Evi'ne Alman polisi tarafından baskın düzenlenmesi üzerine yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, derneğin kapısının kırılarak içeri girilmesi ve aynı saatlerde Makbule Kartal'ın da evine baskın düzenlenmesi kınandı. "Bu baskınların faşist Türk devletinin Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun Almanya'ya yaptığı ziyaretin hemen  ardından düzenlenmesi düşündürücüdür" denildi.

FCK-BW-Bayern Federasyonu, Alman devletinin Kürtleri çıkar ilişkilerine kurban etmek istediğine dikkat çekerek, bundan vazgeçme çağrısında bulundu.

NÜRNBERG

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.