Gözaltında kötü muamele

Gözaltı

Gözaltı

  • İstanbul Adliyesi önündeki çatışmayla ilgili soruşturmada gözaltı sayısı 94'e yükseldi. Gözaltındaki kişilerin polisin kötü muamelesine maruz kaldıkları öğrenildi.

İstanbul Adalet Sarayı önündeki polis kontrol noktasına dönük 6 Şubat'ta gerçekleşen ve iki eylemci ile birlikte bir sivilin hayatını kaybettiği silahlı saldırıyla ilgili gözaltına alınanların sayısı arttı. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Halkın Hukuk Bürosu, İdil Kültür Merkezi ve Halkın Gücü TV’in de aralarında olduğu birçok adrese baskınlar yapıldı ve dün sabah itibarıyla 94 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Gözaltına alınanlar arasında Halkın Hukuk Bürosu üyesi avukatlar, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Sarıyer Şube yöneticisi Şimal Deniz, Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Dayanışma Derneği (TAYAD) üyesi aileleri ile iki yılı aşkın süredir ev hapsinde olan Ayten Öztürk de bulunuyor.

Gözaltında bulunanlara yönelik avukat kısıtlılığının sonlanmasının ardından müvekkilleri ile görüşebilen avukatlar, gözaltındakilerin parmak izlerinin alınması sırasında kötü muamele ile karşılaştıkları, sağlık kontrolü için hastaneye ters kelepçe takılarak götürüldükleri bilgisini paylaştı.

Gözaltına alınanların ifade işlemlerine dün başlandı. İSTANBUL

 

* * *

İzmir'de dört gözaltı

İzmir'de dört kişi sanal medya paylaşımları gerekçesiyle gözaltına alındı. 

İzmir'de dün sabah saatlerinde ev baskınları düzenlendi. Birleşik Devrimci Parti PM Üyesi Mehmet Fırat Ekmen, Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) Merkez Koordinasyon Üyesi Rozana Urkun, TÖP Üyesi Berfin Büyükertaş ve Sosyalist Mücadele İnisiyatifi Üyesi Tuğçe Kızıldemir gözaltına alındı. İzmir İl Emniyet Müdürlüğüne götürülen dört kişinin sanal medya hesaplarında yaptıkları paylaşımlar nedeniyle gözaltına alındıkları öğrenildi. İZMİR

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.