Güçlerini geri çek

  •  “Hakan Fidan’ın 24 Ağustos’ta KDP yetkileri ile ne üzerine anlaştığı, gerilla alanlarına gönderilen çetelelerden anlaşılmaktadır” diyen PKK ve PAJK’lı tutsaklar, KDP’ye seslendi: “Derhal işgalci güçlerini gerilla alanlarından çek.”

KDP, Kürt düşmanlarıyla ilişkilerini geliştirirken, Kürt Özgürlük Hareketi’ne karşı saldırılarını da arttırıyor. Sîdekan bölgesine önceki gün 200 araçla konuşlandırılan KDP’ye bağlı güçler, gerilla mevzilerine saldırdı. Gerilla güçleri ile KDP’liler arasında çatışma yaşandı. 

Türk Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın 24 Ağustos'ta Federe Kurdistan Bölgesi’ne dönük ziyaretinin ardından bölgedeki askeri hareketlilik artıyor. KDP, yaklaşık 200 zırhlı aracı önceki akşam saatlerinde Deşta Heyatê ile Deşta Herîrê’den Bradost bölgesine bağlı Sîdekan’a gönderdi. 

Gerilla mevzilerine saldırdı!

ANF'de yer alan habere göre; doçka ve top gibi askeri teçhizatlarla donatılan tank, panzer, TIR ve zırhlı araçlar, Bradost alanında yer alan Sîdekan ilçesine gönderildi. Dün sabah saat 04.30 sıralarında bu güçlerden bir kısmı Goşîne alanındaki Gewriya Zînê’de gerillalara ait mevzilere saldırdı. Saldırı ardından ise gerillalar ile çatışma yaşandığı öğrenildi. Haber hazırlandığı sırada bölgedeki gerginlik devam ediyordu. 

SİHA’lar bombalamıştı

Hakan Fidan’ın Hewlêr’i ziyareti kapsamında Barzani ailesi ile görüşmesinin hemen ardından işgalci Türk devlerine ait SİHA’lar Bradost’u bombalamış; 23 Ağustos akşamı başlayan saldırı 24 Ağustos akşamına kadar devam etmişti. Hewlêr’e bağlı Bradost bölgesinin Sîdekan alanı farklı zamanlarda 3 defa bombalanmıştı. 

Tutsaklardan çağrı

PKK ve PAJK’lı tutsaklar işgalci Türk devletinin gerillaya yönelik saldırılarına destek veren ve ortak olan KDP’ye tepki gösterdi. Tutsaklar adına Deniz Kaya tarafından yapılan yazılı açıklamada, “TC sömürgeciliğine ve uluslararası komploda öncü rol oynayan ABD’nin Önderliğimize, hareketimize ve halkımıza karşı devreye koyduğu kültürel ve fiziki soykırım saldırılarına tutum almak yerine işbirlikçilik yaparak saldırılara destek veren KDP yetkililerini kınıyor ve uyarıyoruz” denildi. 

AKP-MHP’ye hizmet etme

KDP’nin ağır silahlarla yüklü 200 araçla Bradost alanında bulunan Sîdekan’a çeteci güçlerin yığılmasının kabul edilemez olduğu kaydedilen açıklamada, “Derhal işgalci güçlerini gerilla alanlarından çekmelidir. Önderliğimize, hareketimize ve halkımızın özgürlük mücadelesine ve özgür yaşam kararına imha yemini içmiş faşist AKP-MHP çete yapılanmasına hizmet eden bu tutumdan derhal geri dönmelerini bekliyoruz” çağrısı yapıldı. 

Şeladizê ruhuyla karşı çıkalım

“Hakan Fidan’ın 24 Ağustos’ta KDP yetkileri ile ne üzerine anlaştığı, gerilla alanlarına gönderilen çetelelerden anlaşılmaktadır” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Özgürlük gerillasının faşist T.C devletinin uluslararası hukukta bile yasaklanan bomba ve silah kullanmasına rağmen sergilemiş olduğu amansız direniş mücadelesine saygı duymak yerine, birebir istihbarat sağlayarak gerillayı tasfiye etmeye çalışma girişimleri ve Gewriya Zînê alanında bulunan gerilla mevzilerine saldırmalarını sert bir dille kınıyor, Başûr halkımız başta olmak üzere tüm halkımızı KDP’ye karşı tutum almaya ve sömürgeci T.C devletinin Başûr’da konumlanan çetelerine ve üslenme alanlarına karşı Şeladizê ruhuyla tepki göstermeye çağırıyoruz.”  HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.