Gülistan’ı el birliğiyle kaybettiler!

Kadın Haberleri —

  • Gülistan Doku’nun kaybettirilişinin üzerinden 4 yıl geçti, akıbeti halen bilinmiyor ve olayın baş şüphelisi devlet korumasında serbestçe geziyor. 
  • DEM Parti Kadın Meclisi Sözcüsü ve Amed milletvekili Halide Türkoğlu, 4 yılı aşkındır kaybedilen ve haber alınamayan Gülistan Doku’yu Türk Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a sordu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Kadın Meclisi Sözcüsü ve Amed milletvekili Halide Türkoğlu, 4 yılı aşkındır kaybedilen ve haber alınamayan Gülistan Doku’yu Türk Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a sordu.

Türkoğlu verdiği soru önergesinde, “Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi Gülistan Doku’dan 5 Ocak 2020 tarihinde kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamadı. Kaybettirilişinin üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen Gülistan Doku’nun akıbeti hala bilinmemektedir. Gülistan’dan herhangi bir haber alınamazken, Gülistan’ın kaybolmasında baş şüpheli olan Zainal Abarakov ve ailesi hakkında herhangi bir cezai yaptırım uygulanmadı. Gülistan Doku’dan 4 yıldır haber alınamazken ‘Gülistan Doku nerede’ diyerek bu işin peşini bırakmayacaklarını belirten kadın aktivistler, öğrenciler, kadın örgütleri yargının hedefi oldu. Birçok kadın hakkında soruşturma başlatarak kadınlar susturulmak istendi.  Son olarak Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku’nun kent valisi ile yaptığı görüşmede kent valisinin bu dosyanın baştan sona yeniden inceleneceğini söylediği belirtildi” dedi.

Önergede Türk Adalet Bakanı’na şu sorular yöneltildi:

“*Gülistan Doku nerede?

*Gülistan Doku’nun kaybettirilmesinde baş şüpheli olan Zainal Abarakov hangi yasal gerekçe ile tutuklanmamıştır?

*Gülistan Doku’nun zorla bindirilmek istendiği aracın soruşturma başlatıldığı an itibariyle şehir dışına çıkmasına neden izin verilmiştir?

*Baş şüpheli Zainal Abarakov’un babasına ait olan ve Gülistan’ın zorla bindirildiği araçta neden DNA testi yapılmamıştır?

*Gülistan Doku’nun kaybettirildiği güzergâhlarda MOBESE kameralarının olmaması ya da bu kameraların çalışmaması tesadüf müdür?

*Gülistan Doku’nun kaybettirilmesinde baş şüpheli olan Zainal Abarakov ve babasının korunduğu iddiaları doğru mudur?

*Gülistan Doku dosyası yeniden incelenecek midir? İlk günden bugüne dosyada yaşanan eksikliklere dair Bakanlığınız bir açıklama yapacak mıdır?

*Gülistan Doku nerede diye sormak suç mudur? Gülistan’ın akıbetini soran kaç kadın hakkında yaptırım uygulanmıştır?

*Gülistan Doku dosyasında açılan soruşturma dosyaları hangi aşamadadır?” ANKARA

 

   

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.