
HDP’nin, “Durmayalım, Dur Diyelim, Faşizmi Durduralım” sloganıyla başlatmış olduğu Vicdan ve Adalet Nöbeti’nin son durağı İzmir Gündoğdu Meydanı olacak. HDP ve CHP İzmir milletvekilleri, 15 Ağustos’ta Gündoğdu Meydanı’nda başlatılacak nöbete katılım çağrısında bulundu.
HDP İzmir Milletvekilli Ertuğrul Kürkçü, Vicdan ve Adalet Nöbeti’nin İzmir’de tamamlanacağını vurgulayarak, “İzmir’in demokratik güçlerinin nöbeti bir an olsun bırakmamaları, bundan bir mücadele sürecinin örülmesi için istifade etmeleri gerekir’’ dedi.
Daha ileriye taşıyor
Siyaseten HDP’nin yanında yer almamış pek çok gücün Vicdan ve Adalet Nöbeti ile dayanışmak için büyük bir arzu gösterdiğini vurgulayan Kürkçü, ‘’Vicdan ve Adalet Nöbeti, CHP’nin Adalet yürüyüşünün kaldığı yerden hareketi ileri taşıyor. Sadece soyut olarak adalet talebini değil, somut adaletsizliklerin ortadan kaldırılmasını hedef alan bir kampanya ortaya koyuyor’’ dedi.
Önümüzdeki dönemde yaygın, yoğun katılımlı bir sivil itaatsizlik dalgasının ilk damlasının bu nöbetler olacağını ifade eden Kürkçü, ‘’O yüzden İzmir nöbetini gerçekleştirmekte hem kararlı hem heyecanlıyız” diye konuştu.
Demokrasi herkese lazım olur
HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, kentteki sol ve sosyalist partilerden şimdiden büyük bir ilgi olduğunu dile getirerek, “Bu süreçte vicdanlara sesleniyoruz. CHP’lisi, sosyalisti, Kürdi, Alevisi diye bir şey yok. Toplumun en temel sorunları hak, hukuk, adalet ve demokrasi meselesidir. Demokrasi herkese lazım olur” dedi.
CHP’li Bakan: Nöbette olacağım
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan da, “Siyasi düşüncelerimiz, yaşam biçimlerimiz, değerlerimiz farklı da olsa adalet ve barış için Vicdan ve Adalet Nöbeti’nde olacağım. Adalet ihtiyacı ve talebi yalnızca CHP ve HDP’nin değil, tüm toplumun ihtiyacıdır. Sadece CHP ve HDP değil; ‘adalet’ talebini dillendiren, ‘adalet’ için bir adım atan hangi parti olursa olsun ‘adalet’ talebini birlikte yükseltmeli” diye konuştu.
CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel ise OHAL sürecinde yaşan adaletsizliklere ilişkin Adalet Yürüyüşü ile Vicdan ve Adalet Nöbeti’nin toplumsal duyarlılığı yükseltmek açısından çok önemli olduğunu vurguladı.
İZMİR / DİHA