Güney Fransa’da üç günlük uzun yürüyüşü bugün sona erecek.  Yürüyüş önceki gün Marsilya, Bordeaux, Montpellier, Dragunyan ve Toulouse’tan 143 kişinin katılımıyla başladı ve dün 147 kişinin katılımıyla devam etti.

İlk günkü yürüyüş etabını bitiren eylemciler Marignan belediyesine ait bir salonda bir toplantı yaptı. Toplantıda konuşan Kürt siyasetçi Xebat Öcalan, açlık grevi direnişçilerini selamladı. Etkinlik, TEV-ÇAND sanatçısı Menal’ın müzik dinletisi ile devam etti.

Dün sabah saat 10.00’da Marignane Meydanı’nda toplanan Kürdistanlılar yürüyüşün ikinci gününe başladı. La Provence, La Marseillaise, Info Maritime gibi gazete ve yerel haber ajansları da yürüyüşe iligi gösterdi. Yayın kuruluşlarına tecride ve direnişlere ilişkin bilgi verildi. Yürüyüşün dünkü etabı Marsilya girişinde olan St antione’de sona erdi. Kitle bugün Marsilya Joliett’e kadar yürüyecek ve burda düzenlenecek mitingle eylem sona erecek.

 

MARSİLYA